Over halvdelen af danskerne siger nu 'ja' til mere hjemmearbejde efter corona

20201210-100550-A-1920x1276we
(Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
TEMA:Corona i Danmark
Større fleksibilitet, færre forstyrrelser og mere fokus er de helt store gevinster ved hjemmearbejde, der får lidt mere end halvdelen af de adspurgte i ny undersøgelse til at sige 'ja' til mere hjemmearbejde efter coronakrisen.

Selv om fagforeninger som HK Privat, Dansk Magisterforening og Djøf på det seneste har berettet om en stor stigning i stress hos hjemsendte lønmodtagere, så ønsker 53 procent af de danske lønmodtagere mere hjemmearbejde i deres fremtidige arbejdsliv.

Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

Det skriver finans.dk

Ifølge undersøgelsen oplever mange lønmodtagere større fleksibilitet i hverdagen og færre forstyrrelser, når de sidder derhjemme og arbejder.

LÆS OGSÅ: Politisk strid om hjemmearbejde: Radikale kan blive tungen på vægtskålen

Omvendt svarer 60 procent, at de ser manglende socialt samvær i hverdagen som en betydelig udfordring ved hjemmearbejdet.

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA, fornemmer på baggrund af undersøgelsen, at hjemmearbejdet går en lys fremtid i møde, men det bliver i en kombination med fysisk fremmøde på arbejdspladsen.

- Det er også den vej, jeg selv tror, det vil gå: At vi i en post-corona fremtid vil se nye arbejdsmønstre, hvor de, der har mulighed for det, forener fysisk fremmøde på arbejdspladsen med enkelte arbejdsdage på hjemmekontoret, siger Morten Thiessen til finans.dk.

Flere henvendelser om stress

Som A4 Arbejdsmiljø skrev tidligere i december har Dansk Magisterforening de seneste fire måneder fået 53 procent flere henvendelser om stress fra deres medlemmer sammenlignet med samme periode sidste år.

De mange stresshenvendelser bunder blandt andet i, at medlemmerne ikke holder pauser i samme omfang som tidligere. Ligesom de også lider et afsavn til kollegerne.

- Den høje effektivitet kan man holde op i et stykke tid, men når det bliver i så lang tid, som vi ser nu, påvirker det det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, sagde formand i Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du et lovligt hjemmekontor

Undersøgelsen om hjemmearbejde, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA, tyder på, at danskerne er blevet mere positivt stemte over for hjemmearbejde end i foråret.

Her svarede 73,5 procent i en Wilke-undersøgelse foretaget for A4 Arbejdsmiljø 'nej' på spørgsmålet 'Vil du bede om at kunne mere arbejde hjemmefra, når du vender tilbage til din arbejdsplads?'

Mange af landets virksomheder har allerede luftet idéen om at åbne op for mere hjemmearbejde på den anden side af coronakrisen. En af dem er forsikringsselskabet Codan, der allerede fra årsskiftet indfører permanente hjemmearbejdsdage.