Pausegymnastik skal kompensere for energikrisen

20200218-154147-4-1920x1279we
Let fitness i frokostpausen, sådan skal kontoransatte holde varmen henover vinteren, lyder et råd fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Arbejdspladser bør indføre pausegymnastik, så medarbejderne kan holde varmen, lyder et forslag fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Elastiktræning eller øvelser med kropsvægt i løbet af arbejdsdagen skal hjælpe ansatte med at holde varmen i løbet af vinteren, når temperaturen efter regeringens opfordring skal være på højst 19 grader. 

Sådan lyder et råd fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

LÆS OGSÅ: Regeringen vil have offentlige arbejdspladser til at skrue ned for varmen

Pausegymnastikken kan også være med til at skære ned på sygefraværet. 

Hvis alle danske arbejdspladser indfører småøvelser i arbejdstiden, kan man potentielt forebygge 13 procent af lange sygefravær i Danmark.

Det viser et studie, hvor forskere fra NFA har undersøgt 70.000 danskeres arbejdsmiljø og helbred.

"Vores forskning viser, at småøvelser på arbejdspladsen er et vigtigt supplement til mere traditionelle arbejdsmiljøindsatser. Den sætter en tyk streg under den gavnlige effekt, fysisk træning på arbejdspladsen har for medarbejderne," siger professor ved forskningscenteret Lars L. Andersen i en pressemeddelelse. 

Opfordringen om at skrue ned for varmen kommer i kølvandet på energikrisen, der er udløst af Ruslands invasion af Ukraine.

Men selv om det ifølge NFA generelt er en god ide med lidt let fitness i frokostpausen, så er 19 grader kun lige over grænsen i arbejdsmiljøloven, der kræver mindst 18 grader til stillesiddende arbejde. 

GDPR