Her er Peter Hasles 2020: Corona, ny SDU-sektion og opstart af stort internationalt projekt

PH-medium_32__1_
Peter Hasle, arbejdsmiljøforsker og professor ved Syddansk Universitet. Foto: Privat
Tre hurtige til arbejdsmiljøforsker Peter Hasle.

I en artikelserie stiller A4 Arbejdsmiljø tre hurtige spørgsmål til Danmarks førende profiler på arbejdsmiljøområdet. Hvad optager dem? Hvilken betydning har coronaen haft for deres arbejde? Og hvad er årets højdepunkt?

Peter Hasle, arbejdsmiljøforsker og professor ved Syddansk Universitet

Hvad er din vigtigste arbejdsopgave lige nu?

- Start af et nyt projekt for EU's arbejdsmiljøagentur i Bilbao, hvor jeg sammen med kolleger skal undersøge, hvordan inddragelse af medarbejderne bidrager til at skabe mere effektiv forebyggelse af muskelskelet-besvær. Lige nu er vi ved at lede efter gode eksempler på medarbejderinddragelse både fra Danmark og resten af Europa, forklarer Peter Hasle.

Hvad har været dit arbejdsmæssige højdepunkt i år?

- Udvikling af en ny sektion på Syddansk Universitet (SDU) for bæredygtig global produktion, hvor vi arbejder med at integrere FN's bæredygtighedsmål i både private og offentlige produktions- og arbejdsprocesser. Lidt mere nede på jorden forsker vi i integration af arbejdsmiljø og produktivitet med det mål at sikre arbejdsmiljø ikke køres ud på sidelinjen, mens presset på stadig højere effektivitet fører til stress og nedslidning.

Hvilken betydning har coronakrisen haft for dit arbejde?

- Meget ambivalent. På den ene side har hjemmearbejdet givet mere tid til at skrive på min forskning, men på den anden side svækkes kreativiteten og den faglige dybde, når man ikke mødes fysisk og kan udvikle nye tanker sammen. Specielt for de internationale forskningsaktiviteter er det også vanskeligt at få dem virkelig til at rykke.

LÆS OGSÅ: Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen: Her er min vigtigste opgave lige nu
LÆS OGSÅ: Mette Skovhus Larsen stopper som arbejdsmiljøansvarlig i BUPL

GDPR