Byggeleder: Oplevede pres, da jeg fuskede med asbest-prøve

IMG_1323-medium_32
Tømrersjakket, der blev udsat for asbest, efter at der blev fusket med asbest-prøve under renoveringen af et byggeri i Øster Søgade i København. Foto: A4 Medier
Ledelse i snedkerfirma har begået ledelsessvigt i asbestsag, mener tidligere byggeleder i firmaet. Direktør afviser beskyldningerne.

Asbestskandale tager nu en ny drejning.

Byggelederen Jimmi Kunak, der var ansvarlig for renoveringen af en stor etageejendom i Øster Søgade i København, fortæller nu, at han oplevede et vist pres fra ledelsen i snedkerfirmaet Arne Pedersen A/S, da han i august fuskede med en asbestprøve.

LÆS OGSÅ: Byggeleder fyret og politianmeldt for asbest-fusk: Nu har han fået nyt job

Udmeldingen kommer efter, at direktøren i firmaet, Kim Pedersen, gentagne gange over for A4 Arbejdsmiljø har afvist at have været indblandet i dokumentfalsk.

- Der var et meget højt pres fra den øverste byggeledelse i firmaet. Når man gør sådan noget, som jeg har gjort, er der typisk et ledelsessvigt også. Jeg har ikke lyst til at uddybe det yderligere, fordi jeg ikke vil hænge folk ud, fortæller Jimmi Kunak, der nu har fået nyt job i entreprenørfirmaet Jorton A/S.

Arne Pedersen A/S valgte at fyre ham, da man her blev klar over, at han havde snydt med en miljøprøve, der viste sig at være positiv for asbest. Op til 20 håndværkere blev udsat for asbesteksponering i mere end en uge.

Efterfølgende blev Jimmi Kunak politianmeldt af et tømrersjak, og Arbejdstilsynet har bedt politiet om at indlede en efterforskning i sagen.

Direktør afviser

Kim Pedersen afviser igen på det kraftigste, at han og den øvrige ledelse skulle have lagt et pres på Jimmi Kunak.

- Vi kan ikke genkende det beskrevne. Der pågår en politiundersøgelse, og vi kan ikke bidrage med yderligere, til der foreligger et svar af undersøgelsen, udtaler den adm. direktør i et skriftligt svar til A4 Arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: Byggeleder fyret og politianmeldt: - Han har løjet, forfalsket og udsat os for livsfare

Selv om Jimmi Kunak har erkendt, at han fuskede med asbestprøven, vil han ikke selv betegne det som en bevidst handling. Det var en fejl, som han har lært af, påpeger han.

- Jeg lægger ikke ansvaret væk fra mig. Det var mig, der lavede fejlen, men der var et stort pres i afdelingen, fordi der ikke var styr på ret mange ting. Der er tale om et ledelsessvigt i sagen, og nogle stikker hovedet ned i jorden, siger han, igen uden at ville uddybe det nærmere.

Springer over, hvor gærdet er lavest

Forskning viser, at travlhed i byggeriet kan føre til brud på sikkerhed og arbejdsmiljø. Det fortæller Jeppe Ajslev, der er seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Han forholder sig ikke til den konkrete sag, men udtaler sig generelt.

- Når der er stramme deadlines, der skal overholdes, så har både ledere og medarbejdere tendenser til at springe over, hvor gærdet er lavest. Når der er travlhed, er der risiko for, at de ikke forebygger arbejdsmiljøproblemer og sikkerhedsrisici, siger seniorforskeren og uddyber:

- At en byggeorganisation oplever et pres af økonomiske eller tidsmæssige grunde, legitimerer ikke, at man begår noget ulovligt, slår han fast.

Whistleblowerordning på vej

Siden sagen kom frem, har Arne Pedersen gennemgået Jimmi Kunaks tidligere projekter, som han var ansvarlig for. De har ikke kunnet finde andre eksempler på, at han har snydt med miljøprøver.

I det hele taget har snedkerfirmaet taget initiativ til flere ting, der skal forhindre, at ansatte snyder i fremtiden, fortæller Kim Pedersen. Blandt andet en ny whistleblowerordning, hvor ansatte kan henvende sig anonymt, hvis de ser noget mistænksomt i byggeprocessen.

- Vi har siden august arbejdet på at styrke sikkerheden yderligere på byggepladserne. For at sikre branchen imod, at enkeltpersoner kan manipulere med prøvesvar, har vi henstillet til Dansk Miljøanalyse, at svar på miljøanalyser skal sendes direkte til en repræsentant fra sjakket, bygherre og byggeledelsen på samme tid, siger han og fortsætter:

- Derudover har vi understreget for medarbejderne, at de altid frit kan bestille ekstra miljøtest, såfremt de ønsker det. Samtidig er vi ved at få udviklet en APP, hvor medarbejderne anonymt kan indberette, hvis de oplever forhold på byggepladserne, der ikke er, som de skal være.

GDPR