Arbejdstilsynet kræver 10.000 kr. for besøg

20070118-154549-4-1920x1280we
Fra 1. september koster det 10.000 kroner, når Arbejdstilsynet kommer på skærpet tilsyn. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
Den 1. september 2020 træder nye regler i kraft, som bl.a. betyder, at Arbejdstilsynet opkræver et gebyr for skærpet tilsyn. Gebyret er på 10.000 kr.

Hvis en virksomhed har fået forbud mod at fortsætte arbejdet, kommer Arbejdstilsynet på skærpet tilsyn.

Men efter d. 1. september 2020 sætter tilsynet et gebyr på det skærpede tilsynsbesøg på 10.000 kr.

LÆS OGSÅ: Rekorhøje ledighedstal: 'Det værste venter stadig foran os'

Arbejdstilsynet gennemfører et skærpet tilsyn i en virksomhed, hvis tilsynet tidligere har afgivet ét eller flere forbud mod, at virksomheden fortsætter arbejdet pga. overhængende og betydelig fare for de ansatte.

Det overordnede formålet med det skærpede tilsyn er:

  • Kontrol af, om virksomheden har rettet sig efter forbuddet/forbuddene.
  • Kontrol af, om virksomhedens hovedarbejdsprocesser på arbejdsstedet bliver udført forsvarligt.
  • Kontrol af, om virksomheden opfylder de krav om egenindsats, der er relevante for at forebygge de væsentlige arbejdsmiljøproblemer, Arbejdstilsynet eventuelt konstaterer på det skærpede tilsyn. Krav om egenindsats kan fx være arbejdspladsvurdering (APV) og årlig arbejdsmiljødrøftelse.
  • Dialog om, hvordan virksomheden kan forebygge væsentlige sikkerheds- og sundhedsmæssige risici ved forholdene og de væsentlige arbejdsprocesser, som virksomheden skal udføre på arbejdsstedet

Hvis en virksomhed får et skærpet tilsyn, bliver det offentliggjort på Arbejdstilsynets hjemmeside at.dk under virksomhedens smileystatus.

GDPR