Børn- og skoledirektør fritaget for tjeneste: Arbejdsmiljø-undersøgelse blev dødsstødet

michael_maal__e-1200px
Michael Maaløe er blevet fritaget for tjeneste, efter at en arbejdsmiljøundersøgelse er blevet præsenteret.
Børn og Skole-direktør i Randers Kommune, Michael Maaløe, er fritaget for tjeneste som følge af en arbejdsmiljøundersøgelse. Undersøgelsen kommer på baggrund af flere indikationer på, at arbejdsmiljøet i børn- og skoleforvaltningen har været særdeles belastet.

En netop offentliggjort arbejdsmiljøundersøgelse får nu alvorlige konsekvenser for direktøren i Børn og Skole-forvaltningen i Randers Kommune, Michael Maaløe. 

Undersøgelsens resultater gør, at Michael Maaløe nu bliver fritaget for tjeneste.

Selv om sagen først får konsekvenser nu, har kritikken af den hjemsendte direktørs ledelsesstil været særdeles velkendt på Randers Rådhus i et stykke tid.

Jyllands-Posten kunne forleden afsløre, at Michael Maaløe på 14 måneder har fået ti påbud af kommunaldirektøren. Han har desuden været indkaldt til en personlig samtale hos borgmesteren og kommunaldirektøren på grund af sin ledelsesstil.

Afbryder samarbejdet

På baggrund af indikationer på et belastet arbejdsmiljø i Børn og Skole-forvaltningen blev det den 31. januar 2022 besluttet i Randers Byråd, at der skulle igangsættes en arbejdsmiljøundersøgelse blandt medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Forsker har åbnet stressforskningens "sorte boks": Nu har hun et vigtigt budskab til landets chefer

Undersøgelsen er nu færdiggjort, og Michael Maaløe er indstillet til en fyring.

“Rapportens konklusioner gør stort indtryk. Vi må konstatere, at det billede rapporten tegner af ledelsesstil ikke stemmer overens med kerneværdierne i forvaltningen af Randers Kommune. Det handler vi på. Som økonomiudvalg indstiller vi derfor, at vi er nødt til at afbryde samarbejdet," udtaler Torben Hansen, borgmester og formand for Økonomiudvalget i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

I Randers Kommune vil man nu forsøge at genrejse arbejdsmiljøet og trivslen blandt medarbejderne i Børn og Skole-forvaltningen.

“Jeg vil sammen med de respektive MED-udvalg og fællestillidsrepræsentanter udarbejde en handleplan, som vi orienterer byrådet om. Samtidig går vi i gang med at udarbejde plan for opgaverne i den kommende tid,” udtaler Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune, i en pressemeddelelse. 

Randers Byråd forventes at tage stilling til Økonomiudvalgets indstilling den 16. maj, hvor det ventes, at de følger den.

 

GDPR