Ny rapport: Lønmodtagere med dårligt arbejdsmiljø er langt mere syge

20180325-164641-A-1920x1280we
Arkivfoto. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Folk, der oplever dårligt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, har langt mere sygefravær, viser ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Det kan give ar på krop og sjæl, hvis man oplever dårligt arbejdsmiljø på sin arbejdsplads.

En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter (NFA) slår nu fast, at dårligt arbejdsmiljø også har direkte betydning for antallet af sygedage.

Lønmodtagere, der udsættes for fysiske anstrengelser og dårligt psykisk arbejdsmiljø, har et markant højere sygefravær end de lønmodtagere, der ikke bliver det.

LÆS OGSÅ: Massiv mobning i statsfinansieret selskab: Medarbejder udstødt fra fællesskabet

Lønmodtagere, der oplever svære, fysiske anstrengelser på jobbet, har i gennemsnit 11,9 sygedage om året, mens gruppen af lønmodtagere med færrest, fysiske anstrengelser i gennemsnit har 5,5 sygedage om året.

Mobbede er mere syge

Bliver man mobbet på jobbet, er man ligeledes i risikozonen for at være mere syg end gennemsnittet.

De lønmodtagere, der dagligt oplever at blive mobbet på jobbet, har således væsentligt flere sygedage om året end deres kolleger, der aldrig oplever at blive mobbet.

Oplever man dagligt spydigheder på arbejdspladsen, har man i gennemsnit 29,1 sygedage om året, mens dem, der aldrig mobbes, er nede på 7,5 sygedage i gennemsnit om året.

Resultaterne er baseret på arbejdsmiljøundersøgelsen AH2016 og Danmarks Statistiks fraværsregister.

NFA-rapporten om sygefravær er den tredje af sin slags fra forskningscentret. Den udgives med cirka to års mellemrum.

Rapporten viser også, at sygefraværet er højest hos ansatte i kommunerne (5,7 pct.) og regionerne (5,2 pct.) og lavest hos ansatte i staten (3,5 pct.) og på det private arbejdsmarked (2,8 pct.).

Du kan læse hele NFA-rapporten her.

Nye grænseværdier

Når vi nu er ved rapporter fra NFA, er det nationale forskningscenter også udkommet med fem rapporter, hvor der bliver foreslået grænseværdier for fem kemiske stoffer.

De kemiske stoffer drejer sig om dieseludstødning/dieselpartikler, Carbon Black, nano-titandioxid, kulstof-nanorør og asbest. 

Resultaterne fra rapporterne blev kort før jul sendt fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Du kan læse mere om dem her.

Nye EU-regler betyder i øvrigt, at de danske regler for kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladsen bliver ændret om få uger - den 17. januar. Læs mere om det her

GDPR