Forbunds­for­mænd: Regeringen overser lavthængende frugter til at forøge arbejdsudbuddet

20211104-130150-L-1920x1280we
Fire forbundsformænd opfordrer regeringen til at kigge på, hvordan arbejdsmiljøet rundt om i landet kan forbedres, hvis regeringen skal have succes med at øge arbejdsudbuddet. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Fire fagfor­e­nings­for­mænd peger på arbejdsmiljø som et oplagt sted at tage fat på for regeringen, hvis den vil lykkes med sin ambition om at øge arbejdsudbuddet.

I en tid, hvor regeringen ellers har et stort – til tider også lidt for enøjet – fokus på at øge arbejdsudbuddet, kan det i den grad undre, at der samtidig ikke er større fokus på forebyggelse af nedslidning og forbedring af arbejdsmiljøet.   

Sådan skriver de fire fagfor­e­nings­for­mænd for Blik- og Rørarbejderforbundet, Fødevareforbundet, Dansk El-Forbund og Malerforbundet - Henrik W. Petersen, Ole Wehlast, Benny Yssing og Tonny Olsen - i et fælles debatindlæg i Børsen.

Ordet "arbejdsmiljø" nævnes således kun en enkelt gang i SVM-regeringens 63-siders lange politiske grundlag, 'Ansvar for Danmark', påpeger de fire formænd.  

Endvidere henviser de i debatindlægget til en undersøgelse fra 2021 foretaget af Analytics Squared, der viser, at mere end en fjerdedel af det samlede sygefravær i Danmark skyldes dårligt arbejdsmiljø. 

Forbundsformændene peger desuden på, at op mod en procent af den samlede arbejdstid går til spilde som følge af dårligt arbejdsmiljø - hvilket ifølge samme rapport fra Analytics Squared svarer til 22.500 fuldtidsbeskæftigede personer i alt.    

Derfor opfordrer de fire formænd til, at SVM-regeringen lever op til titlen for sit politiske grundlag og tager ansvar for arbejdsmiljøet i Danmark. 

GDPR