Arbejdsmiljørepræsentant om elastiktræning i arbejdstiden: - Det har givet os fornyet energi

275680603_913942215940031_5517504566283164820_n
Siham Berrhili (tv.) og en kollega træner sammen på patologisk afdeling på Herlev Hospital. Foto: A4 Medier
Elastiktræning i arbejdstiden har forbedret det ergonomiske arbejdsmiljø for bioanalytikere på Herlev Hospital. Projektets tovholder og ildsjæl er arbejdsmiljørepræsentant Siham Berrhili.

Et par gange om ugen lægger bioanalytikere og andre faggrupper pipetter og måleglas fra sig, hvorefter de i samlet flok bevæger sig ud på gangen på patologisk afdeling på Herlev Hospital.

Det er også tilfældet denne dag i marts, hvor A4 Arbejdsmiljø har fået lov til at overvære elastiktræning i arbejdstiden.

- Stræk så armene helt over hovedet og bøj til siden, lyder det fra en bioanalytiker, der instruerer kollegerne i øvelserne.

Cirka 10 ansatte fra afdelingen deltager i formiddagens træningsøvelse, der forebygger smerter i skulder, nakke og andre led.

LÆS OGSÅ: Elastikøvelser inden frokost kan gøre underværker, viser ny forskning

Tovholderen på projektet er den 35-årige arbejdsmiljørepræsentant Siham Berrhili.  To gange om ugen sørger hun for, at medarbejderne samles til træningen, der varer 10 minutter. Selv om det er kort tid, oplever hun, at det gør en mærkbar forskel.

- Det giver fornyet energi. Vi mødes også med de andre faggrupper, og det giver en samhørighed på afdelingen, siger Siham Berrhili.

- Fysisk kan vi også mærke, at træningen er god for kroppen. Som bioanalytiker arbejder vi meget stillesiddende med gentagende bevægelser, men træningen er med til at løsne op i kroppen, forklarer hun.

AMR blev tovholder

Det var sikkerhedsleder og ledende overbioanalytiker, Mai-Britt Naumann, der tog elastiktræningen med til afdelingen, da hun i 2019 kom fra en ledende stilling på Hvidovre Hospital.

Her havde de haft gode erfaringer med træning i arbejdstiden, og derfor skulle det også prøves af på patologisk afdeling på Herlev Hospital. I første omgang blev det testet i løbet af en sommerperiode, men både ledelsen og medarbejderne var enige om, at det havde været en så stor succes, at det skulle implementeres permanent.

- Jeg vidste ude fra Hvidovre Hospital, at træning i arbejdstiden faktisk havde en effekt på det ergonomiske arbejdsmiljø. Så jeg lavede et prøve-setup med træning på afdelingen i tre måneder. Jeg var selv instruktør to gange om ugen, og det kunne medarbejderne godt lide. Det var rart for dem at få et break og få bevæget kroppen, fortæller Mai-Britt Naumann til A4 Arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: En times motion til betjente om ugen: - Sund fornuft

I starten var hun selv tovholder på projektet, men da hun som ledende overbioanalytiker også havde andre tidskrævende arbejdsopgaver, spurgte hun Siham Berrhili, om hun havde lyst til at få tovholderrollen.

Arbejdsmiljørepræsentanten var ikke i tvivl om, at hun skulle sige ja.

Artiklen fortsætter under billedet

Træningen er i fuld gang på patologisk afdeling. Foto: A4 Medier

Bekymringer gjort til skamme

Som primus motor sørger Siham Berrhili for at få de kolleger, der ønsker at være instruktør under træningen, oplært til at kunne varetage opgaven. Hun har også et tæt samarbejde med en arbejdsmiljøkonsulent og fysioterapeut, som står for oplæringen af instruktører.

Siham Berrhili fortæller, at det i starten var sværere at få kolleger til at træne med, fordi nogle var bekymrede for at få overarbejde, hvis de også skulle nå elastiktræningen.

- I starten var folk lidt skeptiske om, hvorvidt de måtte gå fra kerneopgaven for at træne, men det må de faktisk godt. Det har selvfølgelig kolossal betydning, at ledelsen bakker op om det, siger Siham Berrhili.

Solestrålehistorier fra virkeligheden

A4 Arbejdsmiljø bringer fra tid til anden solstrålehistorier om arbejdsmiljøindsatser, der har haft en effekt. Har du et godt eksempel på en indsats, der har virket, og som måske kan inspirere andre, vil vi meget gerne fortælle om det. 

Kontakt A4 Arbejdsmiljøs redaktør, Jonas Sivkær Pettersen, på mail: [email protected].

Mai-Britt Naumann medgiver, at medarbejderne en overgang var nervøse for overarbejde, men bekymringerne blev hurtigt lagt på hylden, fortæller hun.

- Vi talte om bekymringerne ligeud. Jeg sagde, at jeg forstod deres bekymringer, men også, at jeg var fuldstændig tryg ved at sætte træningen i gang. Jeg er overbevist om – ud fra mine erfaringer fra Hvidovre – at der ikke bliver overarbejde af, at man træner kortvarigt i arbejdstiden, siger hun og slår fast:

- Medarbejderne får træningen til at passe i forhold til arbejdsopgaverne. Det er klart, at man ikke bare kan forlade en akutopgave for at træne. Så må man vente til et andet tidspunkt. Det er også vigtigt at understrege, at det er et frivilligt tilbud. 

Artiklen fortsætter under billedet

Selv om bioanalytikerne på Herlev Hospital kalder træningen for elastiktræning, er elastikkerne ikke med i alle øvelser. Foto: A4 Medier

Måtte tænke i nye baner

På et tidspunkt var der også udfordringer med at få mandlige kolleger til at deltage i træningsseancerne. Men det hjalp, da man oprettede et mandehold, forklarer Siham Berrhili. 

Arbejdsmiljørepræsentanten mærkede også en større tilslutning til træningen, da man rykkede den fra frokoststuen og til en gang tæt på laboratoriet. 

Som tovholder på projektet må man hele tiden justere træningen for at fastholde deltagerne, fortæller hun. Eksempelvis måtte de tænke i nye baner under coronapandemien, hvor der blev trænet med mundbind og med krydser på gulvet, så man kunne holde den nødvendige afstand til hinanden. 

Artiklen fortsætter under billedet

Denne seddel hænger flere steder på patologisk afdeling. Hvis en instruktør mangler en dag, kan medarbejderne kigge på sedlen og udføre øvelserne. Foto: A4 Medier

Inspiration for andre

Elastiktræningen har fået stor bevågenhed, og i november 2021 vandt afdelingen Danske Bioanalytikers arbejdsmiljøpris. Jublen brød løs, da det gik op Siham Berrhili og kollegerne, at de havde vundet.

- Det er et kæmpe skulderklap og et bevis på, at vi gør noget rigtigt. Det har givet os en endnu større motivation til at fortsætte træningen, understreger arbejdsmiljørepræsentanten.

Træningen har givet inspiration til andre afdelinger på Herlev Hospital, der overvejer implementere det.

GDPR