Principiel dom anerkender besvimelse som arbejdsskade

H__jesteret
Den 11. oktober 2023 afgav Højesteret ved Christiansborg Slot i København afgørelsen i den principielle sag. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Højesteret har afgjort, at selvom besvimelser ikke skyldes arbejdsmæssige årsager, vil de blive anerkendt som arbejdsskader, hvis de forekommer på arbejdspladsen.

I en principiel sag fra Højesteret bliver det stadfæstet, at selvom en besvimelse ikke skyldes arbejdsmæssige forhold, skal det anerkendes som en arbejdsskade, hvis det sker på arbejdspladsen. 

Afgørelsen faldt den 11. oktober 2023 og handler om to forskellige personer og hændelser. Den ene handlede om en lægestuderende, der fik det ildebefindende, faldt ned fra en taburet, slog hovedet mod et betongulv og fik hjernerystelse. 

Den anden sag handlede om en person, der pludselig besvimede mens vedkommende sad ved sit skrivebord. Personen slog hovedet ned i gulvet, og pådrog sig en posttraumatisk hovedpine. 

LÆS OGSÅ: 27 slagteriarbejdere har fået anerkendt Covid-19 som en arbejdsskade

I begge sager var alle enige om, at årsagen til besvimelsen ikke skyldes arbejdet. 

Men Højesteret stadfæstede altså, at der stadig var tale om en arbejdsskade, da de begge var i gang med at udføre deres arbejde, da hændelserne skete. Højesteret slog herefter fast, at deres personskader måtte anses for at være en følge af arbejdet eller de forhold, det var foregået under. 

Ankestyrelsen og Arbejdsmarkedets Erhvervsforsikrings havde anerkendt personskaderne som arbejdsskader, men Codan Forsikring og Region Hovedstaden prøvede med retssagen at omstøde den beslutning. 

GDPR