"Vi skal have langt flere ledere uddannet i forebyggelse og stresshåndtering"

657aa041-f816-48ce-a335-4b34e0c28f84
"Vi ved nu gennem ny forskning, at stress kan føre til alvorlige kroniske sygdomme som diabetes, kræft, astma, KOL og demens. Derfor skal vi som samfund håndtere denne her udfordring langt bedre," siger Mads Samsing, næstformand i HK. Foto: Pressefoto
26. jul. 2022 06.00
Sommerserie: Fokus på det psykiske arbejdsmiljø og forebyggelse og håndtering af stress skal være en tvungen og obligatorisk del af enhver leders uddannelse, mener næstformanden i HK Danmark Mads Samsing.

Hvad er den første opgave på arbejdsmiljøområdet, du vil tage hul på, hvis du var minister og sad i beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards stol?

Det har A4 Arbejdsmiljø spurgt en række arbejdsmiljøprofiler om i vores sommerserie. I dag spørger vi Mads Samsing, der er næstformand i HK.

Hvad er det vigtigste arbejdsmiljøudfordring lige nu? Og hvorfor?

"Stress er en kæmpe udfordring generelt i Danmark og også for vores medlemmer. Vi har spurgt medlemmerne af HK om deres forhold til stress i en stor undersøgelse med 3000 deltagende HK’ere. Her kan vi se, at fire ud af ti stressramte ansatte har bedt den nærmeste leder om hjælp. Desværre kan vi også se, at hver tredje går forgæves. Alt for mange ledere ved simpelt hen ikke, hvad de skal gøre for at forebygge stress og hvordan de skal gribe det an, hvis deres ansatte får stress."

"Vi ved nu gennem ny forskning, at stress kan føre til alvorlige kroniske sygdomme som diabetes, kræft, astma, KOL og demens. Derfor skal vi som samfund håndtere denne her udfordring langt bedre, end vi gør i dag. Stress skyldes meget ofte faktorer i arbejdet, selvom vores medlemmer igen og igen får at vide af deres leder, at det nok er noget derhjemme. Arbejdsgiverne har ansvaret for at sikre, at arbejdsmiljøet er sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt. Men uanset hvad det kommer af, så skal det jo også håndteres på arbejdspladsen. Derfor er det så vigtigt, at lederne uddannes til det. "

Hvad er det første, du vil gøre, hvis du var minister, for at løse udfordringen?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord