Inspiration:
Yuka og bygherre står sammen: Uddannelse skal sikre sikkerheden på prestigeprojekt

Yuka
- Jeg føler mig helt bestemt sikker, når jeg går på arbejde, lyder det fra Yuka, der arbejder på byggeprojektet Hovedstadens Letbane. Foto: Anna Kyst
12. sep. 2019 19.00
De første spadestik er taget til Hovedstadens Letbane på byggepladsen i Lyngby. Med det anerkendte uddannelsesforløb Safety Academy i ryggen forsøger man at undgå arbejdsulykker.

Når Yuka trækker i det neon orange arbejdstøj, de store sikkerhedssko og den velkendte hjelm, gør han det med et smil på læben. Han føler sig sikker, når han møder på arbejde på den kaotisk organiserede byggeplads ved Lyngby Station.

Han er sjakbajs hos Per Aarsleff A/S, som er en af entreprenørerne bag prestigeprojektet Hovedstadens Letbane. Yuka og sjakkets arbejde består i at betjene store gravemaskiner, som graver dybe huller, der efterfølgende skal fyldes med beton.

Der kan være mange farer på sådan en byggeplads, derfor er sikkerheden altafgørende for, at man kan udføre sit arbejde ordentligt, forklarer han.

- Jeg føler mig helt bestemt sikker, når jeg går på arbejde. Vi har et toolbox-møde hver morgen, før vi starter arbejdet op, hvor vi går arbejdsopgaverne igennem med drengene. Hvis der er nogle faresignaler, som man skal være opmærksom på, gennemgår vi dem, siger han.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord