Skyhøje energipriser får flere kommuner til at sende medarbejdere hjem for at arbejde

20210203-124206-L-1920x1280we
Hjemmearbejde var udbredt under coronakrisen, og nu sender flere kommuner igen medarbejdere hjem for at arbejde - denne gang på grund af energikrisen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Næstved og Fanø er blandt flere kommuner, der vil spare på energiudgifterne, og derfor giver medarbejderne flere hjemmearbejdsdage.

Alle fredage vil Næstved Kommune lukke mødelokaler og kontorer i administrationsbygningerne, mens Fanø Kommune holder borgerservice lukket. 

I begge kommuner skal medarbejderne arbejde hjemme på ugens sidste hverdag for at spare på energiregningen, skriver dr.dk.

LÆS OGSÅ: Fynsk kommune har gode erfaringer med fire dages arbejde: "Nu kan jeg gøre rent og handle ind fredag formiddag"

Hos HK Kommunal ser man ikke løsningen som problematisk, så længe medarbejderne lokalt er med til at indgå aftalerne og udforme vilkårene for hjemmearbejdet, siger næstformand Pia Lund Jeppesen til dr.dk.

Ifølge dr.dk har også Egedal Kommune allerede fra oktober sendt medarbejdere hjem om fredagen - dog ikke for at spare på udgifterne, men for at udvise samfundssind under energikrisen. Mens Greve Kommune tidligere har opfordret sine medarbejdere til at arbejde hjemme.