Indsats mod social dumping gav pote: 41 strakspåbud og ni anholdelser

20140302-161136-L-1920x1280we
Der blev konstateret flere brud på arbejdsmiljøloven og anholdt flere personer, da myndighederne torsdag var på aktion mod social dumping på landets byggepladser. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix/arkiv
Der blev konstateret flere brud på arbejdsmiljøloven og anholdt flere personer, da myndighederne torsdag var på aktion mod social dumping på landets byggepladser.

Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet fik deres sag for, da de torsdag var på en fælles aktion mod social dumping. Her besøgte de byggepladser i hele landet.

Da dagen var omme, havde Arbejdstilsynet udstedt hele 41 strakspåbud og to forbud for overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Politiet fik anholdt ni personer for ulovligt ophold og arbejde i Danmark.

Det skriver Arbejdstilsynet på sin hjemmeside.

- Vi oplevede desværre flere farlige arbejdssituationer, som vi måtte gribe ind over for, udtaler tilsynsførende Frank Kellberg.

Han nævner blandt andet en situation, hvor ansatte var i fare for at få byggematerialer ned over sig, fordi der manglede afskærmning.

På aktionen blev det desuden konstateret, at tre udenlandske virksomheder havde anmeldt arbejde i Danmark forkert. Det skal anmeldes til det såkaldte RUT-register (Registret for Udenlandske Tjenesteydere).

På niveau med årene før corona

Beskæftigelsesministeriet præsenterede forleden den halvårlige afrapportering af resultaterne af myndighedernes koordinerede indsats mod social dumping.

Her fremgår det, at Arbejdstilsynet i 1. halvår 2021 gav 460 arbejdsmiljøafgørelser til udenlandske virksomheder efter cirka 2.400 tilsyn.

Til sammenligning blev der kun givet 314 i 1. halvår af 2020 efter 2.250 tilsyn.

Ifølge Arbejdstilsynet har coronasituationen i 2021 haft mindre betydning for resultaterne, og antallet af tilsyn i 1. halvår 2021 ligger kun lidt under antallet af tilsyn i tilsvarende perioder i 2018 og 2019.