Sommerserie:
Astrid Carøe: Et sundere arbejdsmiljø kan løfte velfærden

20191106-155402-L-1920x1280we
Astrid Carøe er Socialistisk Folkepartis arbejdsmiljøordfører. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Politikerne og samfundet har endnu ikke fået øjnene op for det kæmpe potentiale, der er ved at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø, siger SF's arbejdsmiljøordfører Astrid Carøe i A4 Arbejdsmiljøs sommerserie. Hun kommer især til at bruge den kommende tid på at kæmpe for et bedre psykisk arbejdsmiljø.

Dette interview er en del af A4 Arbejdsmiljøs sommerserie om fremtidens arbejdsmiljø, der kører henover sommerferien. Serien sætter spot på, hvad det er for en tid, det danske arbejdsmiljø går ind i - både på den anden side af sommerferien og på den lange, ti-årige bane. 

Set fra din stol, hvordan står det så til med arbejdsmiljøet i Danmark lige nu? 

"I Trygfondens nye Tryghedsmåling for 2023 fremgår det, at halvdelen af arbejdsstyrken oplever, at de har helbredsproblemer, der helt eller delvis skyldes nuværende eller tidligere arbejde. Omtrent hver tredje forudser endda, at de på længere sigt kan brænde ud eller blive fysiske og eller psykisk nedslidt på grund af den måde, deres arbejde er lagt til rette. Det er meget alvorlige tal, og det vidner om, at vi har et stort arbejde foran os!"

Hvad, vurderer du, er det mest oversete arbejdsmiljøproblem lige nu?

"Når vi taler om manglen på medarbejdere i velfærden eller, om det generelle behov for at hæve arbejdsudbuddet, er arbejdsmiljøet ofte noget, som glemmes i debatten. Tænkt, hvis vi kunne styrke arbejdsmiljøet, så færre blev sygemeldte med stress eller fik arbejdsskader. Vi ved, at cirka 87.000 personer hver dag er fraværende fra jobbet på grund af sygdom, og at cirka 25 procent af sygefraværet kan relateres til et psykisk dårligt arbejdsmiljø. Der findes altså et kæmpe potentiale for sikre flere medarbejdere, hvis vi for alvor sætter ind og skaber et sundt og trygt arbejdsmiljø. Og præcis dette enorme potentiale, tror jeg er noget af det mest oversete i debatten lige nu."

Sommerserie om fremtidens arbejdsmiljø

Sommerferien er over os, og i den forbindelse bringer A4 Arbejdsmiljø i de kommende sommeruger en række interviews med nogle centrale figurer inden for arbejdsmiljø. I serien sætter de forskellige aktører fra hver deres ståsted spot på, hvad det er for en tid, det danske arbejdsmiljø går ind i - både på den anden side af sommerferien og på den lange, ti-årige bane.

Deltagere i serien:

Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg 
Harald Meyer, forperson i Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin
Maria Klingsholm, forbundssekretær i FOA
Christina Sode Haslund, politisk leder for Arbejdsmiljø og Sundhed i Dansk Arbejdsgiverforening
Henrik W. Petersen, forbundsformand i arbejderforbundet Blik og Rør 
Morten Skov Christiansen, fungerende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) 
Flemming Pedersen, direktør TeamArbejdsliv 
Nina Hedegaard Nielsen, chefkonsulent for arbejdsmiljø hos Akademikerne 
Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv 
Lene Krabbe Dahl, forbundssekretær i 3F
Astrid Carøe, arbejdsmiljøordfører for Socialistisk Folkeparti 
Jan Steenhard, direktør for Joblife og formand for brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne 
Pernille Abildgaard, direktør og stifter af Take Back Time 
Lars Louis Andersen, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) 
Peter Poulsen, forbundssekretær Dansk Metal 
Camilla Gregersen, forperson i Dansk Magisterforening

Hvad bliver din vigtigste arbejdsopgave i forhold til arbejdsmiljø efter sommerferien?

"Vi skal have forbedret det psykiske arbejdsmiljø. Vi ved, at stress er en af de mest omfattende arbejdsmiljø- og sundhedsudfordringer på arbejdsmarkedet. Det koster både den enkelte, virksomhederne og samfundet dyrt, når medarbejder sygemeldes, men trods dette tager alt for få ledere en lederuddannelse i, hvordan man skaber trivsel og godt arbejdsmiljø for de ansatte. Mange virksomheder har heller ikke en stresspolitik for, hvordan stress kortlægges, forebygges og håndteres. Dette samtidig med at forskere peger på, at både stress og sygefraværet falder markant, når arbejdspladsen ledes godt. Derfor har vi i SF flere gange foreslået, at ledere med personaleansvar skal uddannes i psykisk arbejdsmiljø. Og så mener vi desuden, at vi skal sikre bedre rettigheder for blandt andet stress-sygemeldte i jobcentersystemet. Det helt urimeligt, at stress-ramte skal piskes rundt i jobcentersystemet, mens deres læge har ordineret fuldstændigt fravær fra pres og deadlines.

Et andet vigtigt fokusområdet for mig er, at holde øje med de arbejdspladser, hvor der sker alt for mange dødsulykker og arbejdsskader. Det er helt katastrofalt, at vi i de seneste år har set et stigende antal dødsulykker, og så bekymrer det mig, at alt for mange fortsat arbejder under sundhedsskadelige forhold som eksempelvis asbestarbejde. Derudover skal vi sætte massivt ind i forhold til forebyggelse af arbejdsskader – både fysiske og psykiske."

Hvad tror du vil have den største effekt på arbejdsmiljøet de kommende 10 år? 

"Hvis vi for alvor får vendt det økonomiske tankesæt og finansministeriet regnelogikker til at medtage forbedringer i arbejdsmiljøet, som en del af fremtidens løsninger, så tror jeg, at vi når rigtig langt."

Hvilken tendens inden for arbejdsmiljø bliver mest interessant at følge de kommende år? 

"Jeg spændt på at følge udviklingen i forhold til de psykiske arbejdsmiljøproblemer, som vi ser i stigende grad. Vi er først rigtigt begyndt at tale om det for nyligt, og jeg håber, at jeg kan være med til at presse på for en positiv forandring på det her område."

GDPR