Sosu-assistent død med covid-19

20200414-161335-L-1920x1265we
- Vi er utrolig kede af at have mistet en både dygtig og værdsat kollega, siger siger adm. direktør Anne Mette Fugleholm. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
TEMA:Corona i Danmark
24. jun. 2020 16.04
En mandlig social- og sundhedsassistent, der arbejdede på Plejehjemmet Salem i Gentofte, døde sidst i maj med covid-19. Dermed har coronavirussen kostet endnu en frontlinjemedarbejder livet.

22. maj gik social- og sundhedsassistent Preben Kastrup bort med covid-19 efter fire ugers kamp i respiratoren.

Han arbejdede som aftenvagt på Plejecenter Salem i Gentofte og var 75 år, da han døde.

LÆS OGSÅ: Dagpengedækning skaber frygt: Rekordmange forsikrer sig mod ledighed

Han blev smittet sidst i marts, kort efter at landet lukkede ned, og blev i påsken indlagt på intensiv på Gentofte Hospital, hvor hans tilstand blev forværret og han til sidst blev lagt i respirator.

- Vi er utrolig kede af at have mistet en både dygtig og værdsat kollega, og vi sender mange tanker til de efterladte i denne svære tid. Vi har under corona-forløbet nøje fulgt sundhedsmyndighedernes retningslinjer om blandt andet øget hygiejne og brug af værnemidler for at beskytte både beboere og medarbejdere. Det er uendeligt trist, at vi på trods af dette ikke kunne undgå udbrud af corona på Salem, siger adm. direktør Anne Mette Fugleholm fra Diakonissestiftelsen, som Salem Plejecenter er en del af.

- Ethvert dødsfald som følge af corona er tragisk,” siger forbundsformand i FOA, Mona Striib og fremhæver, at det gælder uanset alder.
Mona Striib understreger, at der skal fokus på værnemidler.

- Vi har været meget berørte af og har også været meget aggressive i forhold til, at vi fik styr på værnemidler, arbejdsgange og retningslinjer.

Mona Striib kritiserer, at man i begyndelsen af epidemien flyttede værnemidler fra plejen og over i sygehusvæsenet.

- Man lavede en prioritering, så værnemidlerne først og fremmest havnede på hospitalerne frem for på plejehjemmene. Det har vi på vegne af vores medlemmer været voldsomt vrede over, siger hun.

LÆS OGSÅ: Uwe har forsikret sig mod ledighed: 'Det giver ro i maven'.

I alt har 19 beboere og 13 medarbejdere på Plejecenter Salem været smittet med coronavirus. Alle er blevet gentestet, og p.t. er der ingen, hverken beboere eller medarbejdere, der er testet positive for covid-19. Fem beboere er gået bort.