Hver femte dansker har været sygemeldt med stress

20211220-005816-3-1920x1280we
Ansatte i omsorgssektoren bliver ofte mere stressede end folk med kontorjob. (Arkivfoto) Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Mange danskere må trække stikket med en stresssygemelding, og særligt kvinderne er hårdt ramt.

20 procent af danskerne er eller har været sygemeldt med stress.

Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Berlingske.

LÆS OGSÅ: I disse brancher oplever flest, at jobbet går ud over samværet med familie og venner

Og tallet overrasker Bo Netterstrøm, der er stressforsker, speciallæge i arbejdsmedicin og medstifter af stresscentret Kalmia i Gentofte. Han hæfter sig ved, at stressundersøgelser ofte har fokus på, om folk har følt sig stresset. Men det er noget andet ligefrem at være sygemeldt med stress, slår han fast.

"Det siger noget om sværhedsgraden af den stress, de har, fordi langt de fleste mennesker kan godt være stresset i temmelig alvorlig grad og så alligevel gå på arbejde," siger stressforskeren til Berlingske.

Undersøgelsen fra Kantar Gallup, der bygger på svar fra 1140 svar fra repræsentativt udvalgte danskere, viser også, at det er især er kvinderne, der må trække stikket med en stresssygemelding. 25 procent af kvinderne har været sygemeldt med stress mod 15 procent af mændene.

Det skyldes ifølge Bo Netterstrøm, at det er især er kvinderne, der arbejder i omsorgssektoren. Og de bliver ofte mere stressede end folk med kontorjob, viser undersøgelser. Det kan nemlig slå ekstra hårdt, når man arbejder med mennesker, hvis man går hjem med følelsen af ikke at have gjort det godt nok, forklarer Bo Netterstrøm.

GDPR