V-profil ønsker opgør med stress på Borgen: Vi bruger for meget tid på samråd og journalister

20191212-102959-L-1920x1280we
Færre udvalgsposter, færre samråd og færre interview til medierne vil formentligt afhjælpe presset på politikerne, mener Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Karsten Lauritzen (V) mener, at arbejdsmiljøet på Christiansborg bliver stadig mere stressende, og han lægger op til et debat om den måde, politikerne arbejder på.

Står det til Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, bør Folketingets partier drøfte, om der er behov for en reform af politikernes arbejdsgange på Christiansborg.

En arbejdsplads, der ifølge Karsten Lauritzen kun er blevet mere stressende i de 13 år, han har haft sin daglige gang på Slotsholmen.

Det skriver netmediet Altinget.

- Det er ikke for at klynke. Men stress er et samfundsproblem, som også er på Christiansborg, men som vi ikke rigtig forholder os kollektivt til, siger Karsten Lauritzen til Altinget. 

Gruppeformanden, der selv har været ramt af stress i sin tid som skatteminister, mener blandt andet, at det stressende arbejdsmiljø kan afhjælpes, hvis politikerne bruger lidt mindre tid på at gøre sig til over for medierne og skruer ned for antallet af udvalgsposter.

Derudover mener han, at der bruges for mange kræfter på at hive ministrene i samråd i stedet for at fokusere på de 'vigtigste sager', som han udtrykker det i Altinget.

Karsten Lauritzen understreger, at hans analyse af stress på Christiansborg ikke er forslag fra Venstre, men hans egne observationer.

Konkret vil han nu tage det stressende arbejdsmiljø på Christiansborg op i Udvalget for Forretningsordenen, hvor han sidder. 

Fire ud af ti ramt af stress

Tilbage i foråret 2019 kunne vi i A4 Arbejdsmiljø fortælle, at 40 procent af de adspurgte folketingsmedlemmer i en spørgeskemaundersøgelse har været hårdt ramt af stress.

- Man er aldrig fri for sin telefon – og det gælder jo ikke bare politikere. Det er et generelt samfundsproblem. Vi sidder og kigger ned i telefonerne i stedet for en gang i mellem at lægge den og sætte sig ude i haven og nyde en øl eller snakke med naboen over hækken, udtalte Dennis Flydtkjær (DF) til A4 Arbejdsmiljø dengang.

LÆS OGSÅ: Højt stressniveau i Folketinget – fire ud af ti har været hårdt ramt

Dennis Flydtkjær har tidligere måttet lade sig sygemelde med stress, hvilket også andre folketingsmedlemmer har gjort.  

Karsten Lauritzen og kollegerne på Christiansborg er i dag - den første tirsdag i oktober - officielt tilbage fra sommerferie,  hvilket traditionen tro blev indledt med Folketingets åbningstale af statsminister Mette Frederiksen (S).

GDPR