Skrækscenarie på konference satte Cecilie i gang: Nu har hun vundet studenterprisen om arbejdsmiljø

Sk__rmbillede_2020-08-07_kl._09.46.28
Vinder af årets studenterpris - Cecilie Sandgrav Jensen Foto: Privat
31-årige Cecilie Sandgrav Jensen har vundet årets studenterpris om arbejdsmiljø for sit kandidatspeciale om arbejdslivsidentitet og robotteknologi.

En konference om robotteknologiens indtog på arbejdsmarkedet fik Cecilie Sandgrav Jensen til at undre sig.

Oplægsholderne havde alt for stort fokus på den nye teknologis skyggesider, syntes hun.

I stedet for at skrige 'robotterne kommer og tager vores job', bør man i stedet have blikket rettet mod de positive effekter af mere robotteknologi på arbejdspladserne.

Konferencen var dog medvirkende til, at den 31-årige kandidatstuderende i juni kunne lade sig hylde for årets bedste studenteropgave om arbejdsmiljø, som IDA Arbejdsmiljø står bag.

- På konferencen kom der en masse skrækscenarier om, at robotter kommer og tager arbejdet fra os, og at det fører til arbejdsløshed.

- Det var et voldsomt skrækscenarie, men efterfølgende syntes jeg, at det var et interessant emne. Teknologien kan også give en masse fordele, hvor man bl.a. kan blive mere effektiv i arbejdet, forklarer Cecilie Sandgrav Jensen til A4 Arbejdsmiljø.

Svejsere får nye opgaver

Hun vandt prisen for sit speciale 'Kollaborative robotter i arbejdslivet – hvordan meningsskabelse og arbejdsidentitet udvikles og udfordres i samspillet med ny robotteknologi' fra Arbejdslivsstudier og Kommunikation på Roskilde Universitet.

En af konklusionerne er, at lønmodtageres arbejdslivsidentitet ændrer sig markant, når robotter bliver nye kolleger og samarbejdspartnere.

Ikke kun i form af et oplevet meningstab i arbejdet, fordi robotter overtager det tidligere manuelle arbejde, men også i form af positive effekter.

I specialet bruges en dansk svejsevirksomhed som case. Her er såkaldte cobots blevet introduceret for medarbejderne.

Han kunne se, at robotteknologien kan være med til at gøre, at han kan forblive på arbejdsmarkedet i de sidste år, inden han går på pension
Cecile Sandgrav Jensen, vinder studenterpris om arbejdsmiljø

Cobots er, ifølge Cecilie Sandgrav Jensen, semi-automatiserede robotter, som ikke kan fungere uden hjælp fra mennesker. I virksomheden benytter medarbejderne nu svejserobotter, som har overtaget de mindst komplekse svejseopgaver.

- En svejser kommer ikke til at svejse alle de ting, han gjorde før. Hans nye opgaver består mere af kvalitetssikring af robotterne. Derudover kan hans arbejdsopgaver bestå af mere komplekse ting, mens svejserobotten tager det arbejde, der er mindre komplekst og nemt, forklarer Cecilie Sandgrav Jensen og uddyber:

- Med robotteknologi kommer kernen i arbejdet til at ændre sig på den måde, at der bliver mere af kvalitetssikring og at tjekke op på, om robotterne gør det, man har sat dem til at gøre.


Robotterne har vundet indpas på arbejdsmarkedet. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix/arkiv

Robotter kan udskyde pension

I svejsevirksomheden talte hun med fire medarbejdere og en leder. Ikke overraskende så de yngre svejsere større fordele i svejserobotterne end deres ældre kolleger, der nærmer sig pensionsalderen.

- En svejser i 20’erne var enormt begejstret for at skulle lære noget nyt om robotteknologi, som der kommer til at være mere af i fremtiden. Han kunne se, at der var gode muligheder i at forblive attraktiv på arbejdsmarkedet ved at have stor viden på dette felt.

- Jeg snakkede dog også med en, der var i slutningen af 50’erne, som også var meget åben for at lære noget nyt. Han sagde, at i de sidste år, inden han skulle på pension, var det spændende at få lov til at lære noget nyt. Han kunne se, at robotteknologien kan være med til at gøre, at han kan forblive på arbejdsmarkedet i de sidste år, inden han går på pension, forklarer Cecilie Sandgrav Jensen.

Medarbejderinddragelse er nøglen til, at implementeringen af ny teknologi kan lykkes.

- Kommunikation er essentielt for at inddrage medarbejderne i ny teknologi. Jo mere, man som medarbejder ved, og jo mere, man bliver inddraget i implementeringen af robotterne, jo bedre kommer det til at gå, fortæller hun.

Foretrækker arbejdsmarkedet

Cecilie Sandgrav Jensen er enormt stolt over at have vundet prisen, som i alt fem studenterprojekter om arbejdsmiljø kandiderede til.

I forbindelse med prisuddelingen blev hun kontaktet af en i dommerpanelet, der spurgte, om hun i samarbejde med Syddansk Universitet ville skrive en ph.d. om robotteknologi.

Siden har hun ikke hørt noget, og hun er heller ikke helt overbevist om en karriere i forskningens tegn.

Det private erhvervsliv trækker lige nu mere i hende.

- Senere tror jeg helt sikkert, at jeg kunne tænke mig at forske. Men lige nu er jeg meget fokuseret på at få noget erfaring fra arbejdsmarkedet. Forskning inden for arbejdslivsstudier og teknologi har jeg dog altid syntes, har været rigtig sjovt, siger Cecilie Sandgrav Jensen.

Selvom det blot er få måneder siden, hun blev færdiguddannet, har hun allerede et fast job i en virksomhed, hvor hun laver software om byggeprocesser.

- Det er lige mig, forklarer hun.

Studenterprisen om arbejdsmiljø

Kandidaterne til prisen er blevet bedømt ud fra følgende kriterier:

  • Faglighed
  • Formidling/præsentation
  • Nyhedsværdi
  • Relevans for arbejdsmiljøområdet
  • Perspektiver for dansk og internationalt arbejdsmiljø

Dommerpanelets formand, Niels Møller, arbejdslivsforsker ved Aalborg Universitet, har givet Cecilie Sandgrav Jensen følgende bedømmelse:

- Dommerpanelet begrundede Cecilies afhandling med, at den behandler et vigtigt emne for samfundet (cobotter i arbejdslivet), og hvordan det påvirker medarbejdernes arbejdsmiljø, identitet og meningsskabelse.

- Oplægget viste, at emnet var behandlet fagligt og metodisk relevant. Derudover inddrog Cecilie relevante forskellige forskningstraditioner som socio-teknik og jobcrafting. Præsentationen belyste endvidere en case, hvor medarbejderinddragelsen var lykkedes. Cecilies præsentation var med klar fokus og konklusion. Ligeledes udviste Cecilie formidlingsevne og overblik i diskussionen. 

Læs mere om de øvrige kandidater til prisen her.

GDPR