Nyt studie undersøger myndigheders manglende effekt ved arbejdsulykker:
Nu vil partier have det med til forhandlingsbordet

20220614-151537-L-8256x5504ma
"Når det handler om at forebygge arbejdsulykker, kan regulering og myndighedskontrol ikke stå alene," siger Peter Hummelgaard til A4 Arbejdsmiljø. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
10. aug. 2022 06.00
Flere partier ønsker, at et nyt og opsigtsvækkende studie om arbejdsulykker skal spille en central rolle under kommende forhandlinger til en ny arbejdsmiljøreform. Arbejdstilsynets kontrol med ulykker kan ikke stå alene, siger beskæftigelsesministeren.

Når beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sammen med Folketingets partier om kort tid ventes at sætte sig til forhandlingsbordet for at lande en ny arbejdsmiljøaftale, vil politikerne skele til et nyt og opsigtsvækkende studie om forebyggelse af arbejdsulykker.

Studiet, der er lavet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), og som udkom i juni, slår nemlig fast, at Arbejdstilsynets og andre landes myndigheders kontrol med arbejdsmiljøet kun har en lille til moderat effekt på at nedbringe arbejdsulykker.

Beskæftigelsesministeren erkender, at det gode, forebyggende arbejdsmiljøarbejde ikke alene opstår ved, at der føres effektiv tilsyn med virksomhederne.

"Når det handler om at forebygge arbejdsulykker, kan regulering og myndighedskontrol ikke stå alene. Det er virksomhedernes ansvar, at det gode forebyggende arbejde sker hver eneste dag," lyder det fra Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar til A4 Arbejdsmiljø.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord