Medarbejderflugt truer FGU: Dårligt arbejdsmiljø får knap halvdelen af de ansatte til at overveje nyt job

20201207-174553-7-6000x4000ma
Knap halvdelen af undervisere og vejledere på landets FGU-skoler har overvejet at søge nyt job, fordi arbejdsmiljøet er dårligt. Det viser en undersøgelse, A4 Arbejdsmiljø har foretaget. Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Dårligt arbejdsmiljø og ledelse og en skrantende økonomisk fremtid for landets FGU-skoler, har fået ansatte i hobetal til at overveje deres fremtid i sektoren. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som A4 Arbejdsmiljø har foretaget blandt 400 FGU-ansatte.

Næsten halvdelen - 47 procent - af undervisere og vejledere på landets FGU-skoler har overvejet at søge nyt job, fordi arbejdsmiljøet er dårligt.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, A4 Arbejdsmiljø foretaget blandt 400 tilfældigt udvalgte ansatte på FGU-skoler i hele Danmark. Heraf har over en tredjedel af de adspurgte besvaret undersøgelsen.

Ni procent er i tvivl om, hvorvidt de vil søge nye græsgange, mens 44 procent ønsker at blive i jobbet.

LÆS OGSÅ: Oplevelse om natten fik FGU-lærer til at sige stop: Vi svigter eleverne, og det er med vemod, at jeg søger væk

Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet, der er undervisernes faglige organisation, kalder tallene for "dybt bekymrende".

"Selvom jeg ikke er overrasket over, hvad jeres undersøgelse viser, er det dybt bekymrende. Det er dårligt set i et personalepolitisk perspektiv, og det vil være et stort videnstab for FGU-institutionerne, hvis så mange reelt søger væk," siger hun til A4 Arbejdsmiljø.

Serie: FGU i frit fald

A4 Arbejdsmiljø vil i den kommende tid stille skarpt på arbejdsmiljøet på landets FGU-skoler (forberedende grunduddannelse). Et vigende elevtal, skrantende økonomi og arbejdet med en krævende og sårbar gruppe unge, gør det onde ved undervisernes arbejdsmiljø.

Det viser blandt andet en aktindsigt i afgørelser, som A4 Arbejdsmiljø har fået fra Arbejdstilsynet. A4 Arbejdsmiljø har tidligere bragt følgende artikler i serien:

Arbejdsmiljøet sejler: Mere end hver fjerde FGU-institution har brudt loven (6. april 2022)

Krænkelser, trusler og kaotisk hverdag på fynsk FGU-skole (6. april 2022)

Han blev hyret til at rydde op i arbejdsmiljøet: Nu er usikkerheden om jobbene den største trussel (8. april 2022)

Fem råd: Sådan kommer FGU-skoler ud af det arbejdsmiljømæssige morads (8. april 2022)

Arbejdstilsynet afviste at mødes med organisation: Nu er de vendt på en tallerken (13. april 2022)

Direktør: Hvis FGU ikke lykkes, er alternativet skræmmende (22. april 2022)

FGU-topfolk smækkede med døren, da de fik nok af "manipulerende" ledelse (27. april 2022)

Oplevelse om natten fik FGU-lærer til at sige stop: Vi svigter eleverne, og det er med vemod, at jeg søger væk (4. maj 2022)

Et vigende elevtal, skrantende økonomi og arbejdet med en krævende og sårbar gruppe unge gør det onde ved undervisernes arbejdsmiljø på landets FGU-skoler, der skal gøre unge med sociale eller faglige problemer i stand til at tage en uddannelse.

Tallene i A4 Arbejdsmiljøs undersøgelse bekymrer også formanden for FGU Danmark, Henrik Hvidesten.

"Det indikerer, at vi er en sektor, der er presset i øjeblikket. Det smitter jo af på medarbejdernes overvejelse om at fortsætte som ansat i FGU," siger han og fortsætter:

"Jeg tænker, at medarbejdernes arbejdsmiljø og trivsel hænger meget sammen med de rammer, som overordnet tilbydes sektoren. Er rammerne gode, føler man sig tryg i sin ansættelse, og så trives man også."

Dårlig ledelse får lærer til at søge væk

Johan Jakobsen, der er lærer på en FGU-skole i Storkøbenhavn, er en af de undervisere, der for tiden kigger sig om efter et nyt job. Ledelsesproblemer og mistrivsel blandt kollegerne er den væsentligste årsag til det.

"Jeg er begyndt at søge nyt job, og det er med vemod, at jeg gør det. Jeg ønsker fortsat at undervise på FGU, men jeg har brug for at være et sted med en bedre ledelse," siger han til A4 Arbejdsmiljø.

I efteråret var han sygemeldt med stress i flere måneder, og sygemeldingen har også været udslagsgivende for, at han nu søger nyt job.

Jeg er begyndt at søge nyt job, og det er med vemod, at jeg gør det
Johan Jakobsen, almenlærer, FGU Nord

Som tallene i A4 Arbejdsmiljøs undersøgelse antyder, er Johan Jakobsen ikke den eneste FGU-ansatte, der har overvejet eller stadig overvejer nye græsgange.

Respondenterne har haft mulighed for at kommentere deres besvarelser, og flere skriver, at arbejdsmiljøet er så elendigt, at de har overvejet nye karrieremæssige udfordringer.

En skriver:

"Jeg er faktisk i gang med at søge nyt job, da jeg ikke kan blive ved med at kæmpe. Jeg er også blevet opfordret til det af familie og venner gennem længere tid, da de godt kan se, hvad det gør ved mig. Særligt nu, når endnu en kollega er blevet sygemeldt med arbejdsrelateret stress".

LÆS OGSÅ: FGU-topfolk smækkede med døren, da de fik nok af "manipulerende" ledelse

En anden skriver:

"FGU-projektet er slet ikke faldet på plads, og derfor er der meget usikkerhed, uro og udskiftning. Det må gerne falde mere til ro snart. For ellers bliver jeg ikke ved med at holde til det".

Hver fjerde dumper arbejdsmiljøet

Selv om knap halvdelen af FGU-ansatte overvejer at søge væk fra deres nuværende arbejdsplads, er der blot én ud af fire, der svarer, arbejdsmiljøet på deres FGU-arbejdsplads aktuelt er "dårligt" eller "meget dårligt". 

Samme andel - 25 procent - vurderer, at samarbejdet med deres lokale ledelse enten er "dårligt" eller "meget dårligt". 

Lærerene oplever et massivt arbejdspres på FGU'erne. Der er simpelthen et overlæs
Hanne Pontoppidan, formand, Uddannelsesforbundet

Hanne Pontoppidan vurderer imidlertid, at tallene er høje. 

"Lærerne oplever et massivt arbejdspres på FGU'erne. Der er simpelthen et overlæs. Skolerne har overhovedet ikke en tilstrækkelig økonomi til at løse de opgaver, de er sat i verden til. Heldigvis har vi lærere, der brænder for opgaven og de unge på FGU. Men det er desværre også det, der slider dem op. Hovedproblemet er koblingen mellem utilstrækkelige ressourcer og store forventninger til undervisningen," pointerer Hanne Pontoppidan.

Artiklen fortsætter under grafikken

Venter på handling fra minister

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er den ansvarlige minister på området. Hun har gentagne gange udtalt, at FGU'ernes rammer og vilkår er hendes topprioritet som minister. Men knap tre år inde i valgperioden, har sektoren fortsat ikke fået tilført flere midler.

Hanne Pontoppidan mener, at der skal findes løsninger nu.

"Ministeren har for nylig udtalt, at FGU står øverst på hendes dagsorden. Jeg ved, at alle forligspartier er enige om, at man ikke har givet FGU de rammebetingelser fra start af, der skal til for at at løse den opgave, de er blevet sat til at løse. Jeg har tiltro til, at der er politisk vilje til at rette op på forholdene, men der skal ske noget nu, og det kan kun gå for langsomt," siger hun.

LÆS OGSÅ: Arbejdsmiljøet sejler: Mere end hver fjerde FGU-institution har brudt loven

Henrik Hvidesten er enig.

"Både fra ministeren og fra aftalekredsen bag FGU-aftalen lyder der rigtige positive takter i forhold til, at der skal ske noget. De kan godt se, at sektoren er presset. Men det er klart, at der også skal handles på det," siger han.

Taskforce

FGU Danmark har for nylig nedsat en intern taskforce, der skal komme med bud på, hvordan man sikrer levedygtige FGU-institutioner. Her vil man blandt andet diskutere, hvordan man sikrer sektoren en solid økonomi, der ikke er helt så afhængig af elevtallene, som tilfældet er i dag. 

Taskforcens arbejde vil blive præsenteret for Pernille Rosenkrantz-Theil. Henrik Hvidesten forventer, at ministeren vil lytte.

"Vi får gentagne meldinger om, at der skal afsættes flere midler i forbindelse med finansloven. Hvis det ikke kommer til at ske, vil vi være meget skuffede," siger han.

Hver fjerde FGU-institution, der tæller 85 skoler på landsplan, har fået én eller flere afgørelser fra Arbejdstilsynet om brud på reglerne om det psykiske arbejdsmiljø. Det viser en kortlægning, A4 Arbejdsmiljø lavede i starten af april.

GDPR