Læger om sygeplejerske-mangel i hovedstaden: - Der er noget helt galt med arbejdsmiljøet

20190909-152117-A-1920x1281we
63 procent af alle forsøg på at ansætte en sygeplejerske i Region Hovedstaden, slår ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings (STAR) seneste opgørelse fejl. (Arkivfoto) Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Der er noget galt med arbejdsmiljøet på hovedstadens hospitaler efter implementeringen af et udskældt it-system, mener to overlæger.

Implementeringen af Sundhedsplatformen har forværret arbejdsmiljøet på hovedstadens hospitaler.

Det mener de to læger Niels Bentzon og Jacob Rosenberg, som har samlet kritik af Region Hovedstadens udskældte it-system, Sundhedsplatformen, i bogen 'Destruktiv Digitalisering', skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Bevilling til flere folk skal løse 112-problemer i hovedstaden

- Der er en generel mangel på sygeplejersker, men når så mange forsøg på at rekruttere sygeplejersker slår fejl i Region Hovedstaden, viser det, at det ikke kun kan handle om løn. Der er noget helt galt med arbejdsmiljøet. Det er klart, at der mangler sygeplejersker i hovedstaden, siger Niels Bentzon, som er overlæge i brystkirurgi på Herlev Hospital, til avisen.

63 procent af alle forsøg på at ansætte en sygeplejerske i Region Hovedstaden slår ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings (STAR) seneste opgørelse fejl. Det er 16 procentpoint over landsgennemsnittet.

Sundhdsplatformen har ifølge de to læger bag bogen ført til, at de sundhedsansatte i Region Hovedstaden skal bruge mere tid bag en skærm, ligesom de mener, at det nye system har medført en hård topstyring. Og det har samlet set forværret arbejdsklimaet, lyder kritikken fra lægerne.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Region Hovedstaden, men det har ikke været muligt.

GDPR