Sygeplejerske fyret på grund af corona-senfølger: 'Total mangel på empati'

20201208-164926-L-1920x1280we
Sygeplejerske blev fyret efter for meget sygefravær på grund af et hårdt forløb med coronavirus. Personalet på billedet har ikke noget med situationen at gøre. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Region Sjælland har fyret sygeplejerske Anne Marie-Larsen på grund af for meget sygefravær. Hun blev sidste år smittet med corona, og har siden lidt af senfølger fra sygdommen.

Da første bølge af coronapandemien ramte Danmark, blev sygeplejerske Anne-Marie Larsen flyttet til en corona-afdeling for at passe patienter, der krævede hospitals-behandling på grund af virussen.

Nu har sygdommen dog også været medvirkende til, at Anne Marie-Larsen har mistet sit job.

Under arbejdet på afdelingen fik den sjællandske sygeplejerske corona. Nu har Region Sjælland fyret hende på grund af sygefravær relateret til sygdommen.

Det skriver TV2 ØST.

Anne Marie-Larsen har ikke selv ønsket at stille op til interview. Anne Marie-Larsens kæreste, Max Johansen, mener dog, at hendes fyring er "utilstedelig". 

- Jeg synes, der er en total mangel på empati, siger Max Johansen til TV2. 

- To gange har hun forsøgt at komme tilbage og var nu på vej tilbage tredje gang på halv tid og havde udsigt til at på en til to måneder, så var hun tilbage på fuld tid. Og så vælger man at fyre hende på grund af fravær, siger han.

Region Sjælland tilbød før fyringen Anne-Marie Larsen en 20-timers stilling, men det afslog hun, da det ville resultere i en lønnedgang.

Før fyringen fik hun en lægeerklæring på, at hun ikke var klar til at arbejde fuld tid.

Fagforening: Ikke noget juridisk i vejen 

Hos Dansk Sygeplejeråd mener man ikke, at regionen har gjort noget juridisk forkert med fyringen.

Fagforeningen frygter dog, at der kommer flere eksempler som Anne-Marie Larsens i fremtiden. 

- Jeg synes, at arbejdsgiveren bør stå ved sit ansvar, og det kræver selvfølgelig noget lovgivning og nogle nye regler, så man ikke bare kan afskedige medarbejdere, som man har ødelagt på grund af en arbejdsskade, siger Ulla Birk Johansen, der er kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland.

Hos Dansk Folkeparti bakker sundhedsordfører Liselotte Blixt op om en lovændring. Den holdning deles dog ikke af Lennart Damsbo, der sidder i beskæftigelsesudvalget for Socialdemokratiet. 

På grund af ferie har Region Sjælland sendt et skriftligt svar til TV2 ØST. 

Her lyder det blandt andet: 

- Vi har opfordret medarbejdere, der under deres ansættelse er blevet smittet med COVID-19, til at anmelde det som en arbejdsskade. Det betyder, at Arbejdsmarkedets Erhvervsstyrelse kan tage stilling til en eventuel erstatning, skriver regionen.