Tillidsfolk på Danish Crown: Vores kolleger er nervøse

20200729-133042-L-1920x1280we
Smitten med corona-virus bliver ved med at sprede sig blandt de ansatte på Danish Crown i Ringsted (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
6. aug. 2020 14.35
Smitten har spredt sig fra polske til danske arbejdere, og flere ansatte frygter nu, at smitten rammer dem, fortæller tillidsfolk.

Smitten med corona-virus bliver ved med at sprede sig blandt de ansatte på Danish Crown i Ringsted.

Siden mandag er 41 nye ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted blevet konstateret smittet med coronavirus.

Og det spreder bekymring på slagteriet, fortæller Jan “Krumme” Christensen, der er fællestillidsmand for slagterimedarbejdernes fagforening NNF.

- Stemningen er ikke god. 120 coronasyge er et alt for højt tal. Mange er frustrerede og nervøse for at blive smittet, siger han til Fagbladet 3F.

LÆS OGSÅ: Hver femte har oplevet racisme på jobbet: 'Alvorligt problem'

Også blandt de rengøringsansatte på slagteriet, er nervøsiteten begyndt at sprede sig, fortæller Kenneth Rensgaard, der er tillidsrepræsentant i ISS, der gør rent på Danish Crown.

- Vi er selvfølgelig bekymrede over situationen, men vi prøver at være rolige og følger nøje med i udviklingen, siger han til Fagbladet 3F.

Da smitten opstod på slagteriet, var det blandt polske medarbejdere, at de første smittetilfælde blev registreret.

Mange af de polske ansatte bor sammen på små værelser, når de opholder sig i Danmark og pendler sammen til og fra hjemlandet, hvilket skulle være med til at øge risikoen for smittespredning.

En af de polske ansatte hos Danish Crown, der er blevet syge, er Kamil Mroczek, som bor sammen med 65 andre polakker i Ringsted.

Men flere af de nye smittetilfælde er sket blandt danske ansatte.

- Jeg har været i kontakt med flere af de syge. Nogle er virkelig hårdt ramt, mens andre ikke rigtig kan mærke, at de har corona, fortæller Jan “Krumme” Christensen.

Ifølge Henrik Tonnesen, der er formand for NNF Sjælland og Øerne, bor flere af de smittede danskere i andre landsdele end Sjælland og kører også frem og tilbage.

- Der er blandt andet nogle af de danske ansatte, som pendler i samme bil til arbejde, der er blevet smittet, siger Henrik Tonnesen.

Hos Danish Crown forstår pressechef Jens Hansen godt, at de ansatte er bekymrede, efter corona-smitten bliver ved med at sprede sig på fabrikken i Ringsted.

- Det er klart, at folk er utrygge og nervøse. Det er jo fortsat en alvorlig situation, vi står i. Derfor er vi også i tæt kontakt med myndighederne, og diskuterer hele tiden, hvad der er det rigtige at gøre. Det er også derfor, vi vælger at teste alle medarbejdere igen i dag torsdag – og fremover to gange om ugen, siger han.