Nye tal:
Tjenere er mest udsatte for corona, men testes mindst

20210421-162827-L-1920x971we
Generelt set har knap en ud af fem fået påvist coronavirus blandt de testede i hotel- og restaurationsbranchen.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
23. dec. 2021 06.00
Ansatte på hoteller og i restauranter har den højeste andel af coronasmittede per ansat, viser nye tal fra Statens Serum Institut. Samtidig er det den branche, hvor færrest bliver testet for coronavirus.

For nogle er der stor risiko for at blive smittet med coronavirus, når de tager på arbejde.

Det gælder især for stuepiger og receptionister på hoteller og tjenere og kokke på restauranter.

Ansatte i hotel- og restaurationsbranchen er nemlig dem, der har den højeste andel af smittede af alle brancher, viser dugfriske tal fra Statens Serum Institut, som er trukket i perioden 13. til 19. december.

I branchen er der 1.845 smittede per 100.000. Det svarer til, at omkring 1,8 procent af alle hotel- og restaurationsansatte er testet positive på blot en uge.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden, tendenser, analyser og indblik i sager om arbejdsmiljø på danske arbejdspladser

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Arbejdsmiljø
Allerede abonnent?

Glemt kodeord