Top 10: De mest læste artikler på A4 Arbejdsmiljø i 2019

BeFunky-collage-1
Foto: Collage/A4 Medier
27. dec. 2019 12.00
Vi giver dig et overblik over de mest læste artikler på A4 Arbejdsmiljø i 2019.

Danmarkskort over folkeskolernes arbejdsmiljø, mobning og chikane i Københavns Politi og fortællingen om Pia, der efter mange års natarbejde døde af brystkræft.

Det er nogle af de historier på A4 Arbejdsmiljø, som I har været mest glade for i år.

LÆS OGSÅ: De mest læste debatindlæg i 2019

Her bringer vi en top 10 over de mest læste artikler:

10. Politikere udsat for sexchikane i Folketinget

En undersøgelse af A4 Arbejdsmiljø indikerer, at lumre og upassende kommentarer er en realitet på Christiansborg. En ud af ti folketingspolitikere har oplevet verbal seksuel chikane. Artiklen blev bragt under folketingsvalget i maj.

Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Nytårsquiz: Kan du blive årets arbejdsmiljø-guru?

9. Jespers tanker om fremtiden er en "gigantisk stressfaktor"

En omfattende sundhedsscreening blandt pensionskunder dykker ned i sammenhængen mellem stress og fysiske smerter. Den 40-årige tømrerlærling Jesper Hjorhøy er fysisk nedslidt og oplever samtidig stress over sin fremtidige jobsituation.

Læs mere her.

8. Lizette Risgaard i skarp kritik: Arbejdstilsynet gambler med ansattes førlighed

FH-formand Lizette Risgaard kritiserer i skarpe vendinger Arbejdstilsynets indsats i forhold til kontrol med en byggeplads i København, hvor tilsynet i to omgange har afvist at rykke ud omgående på klager om brud på arbejdsmiljøloven.

Læs mere her.

7. Danmarkskort: Her er status på folke­skolernes arbejdsmiljø

Dårligt indeklima og psykisk arbejdsmiljø udgør de største arbejdsmiljøproblemer i folkeskolen, viser en optælling. To interaktive danmarkskort viser status på folkeskolernes arbejdsmiljø i regionerne.

Læs mere her.

6. Befamlet af chefen: Andorthe udsat for sexchikane i politiet

Andorthe Jensen blev systematisk udsat for sexchikane af sin chef gennem flere måneder. I fjor fik hun krænkelserne anerkendt som en arbejdsskade og tilkendt erstatning. I dag er hun parkeret på førtidspension og er alvorligt syg som følge af hændelserne.

Læs mere her.

5. René betalte den højeste pris: Hustru døde af brystkræft efter for meget natarbejde

René Gravang mistede sin hustru til brystkræft. Nu advarer han danskerne om at sige ja til for meget natarbejde.

Læs artiklen her.

4. Facebook-chikane og seksuelle kommentarer: TV 2-ansatte krænkes af kolleger

Arbejdstilsynet har givet TV 2 ØST et påbud efter flere episoder med krænkende handlinger. Tillidsrepræsentanten afviser, at tv-stationen har en decideret krænkelseskultur.

Læs mere her.

3. Forsøgte forgæves at råbe Arbejdstilsynet op: Nu står han frem med en sønderlemmende kritik

Et medlem af Dansk El-Forbund er stærkt utilfreds med Arbejdstilsynet i forbindelse med kontrol af en omstridt byggeplads på Nørrebro i København. Forrige søndag fik han tæsk, da han ville dokumentere arbejdsforholdene. Arbejdstilsynet afviser kritikken og hæfter sig ved, at der ved to kontrolbesøg på byggepladsen ikke er blevet registreret brud på arbejdsmiljøloven.

Læs mere her.

2. Danmarkskortet: Disse kommuner får flest sure smileys fra Arbejdstilsynet

A4 Arbejdsmiljø har på baggrund af dataudtræk fra vores arbejdsmiljøtracker udarbejdet en smiley-liste over de kommuner, hvor såvel offentlige som private arbejdspladser har de største udfordringer med arbejdsmiljøet.

Læs mere her.

1. Betjent mobbet af kolleger: Kaldt ’bomuldsplukker’ og 'Sambo'

Hundeføreren Jack har fået anerkendt sin arbejdsskade, som han har pådraget sig efter at være blevet mobbet ud af Københavns Politis hundesektion. Han blev af kolleger stemplet som syndebuk og stikker efter at have kritiseret metoder med hundetræning.

Læs artiklen her.