Topfigur i Gribskov Kommune: Højt sygefavær i hjemmeplejen er 'tankevækkende'

20200416-094932-A-1920x1281we-1
Den kommunale plejeenhed i Gribskov Kommune, Pleje Gribskov, har længe kæmpet med dårligt arbejdsmiljø. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Velfærdsdirektør i Gribskov Kommune, Per Ullerichs, kalder højt sygefravær for tankevækkende. Betændt arbejdsmiljø har konsekvenser, mener fagforbund.

Den kommunale plejeenhed i Gribskov Kommune, Pleje Gribskov, har længe kæmpet med dårligt arbejdsmiljø.

Ny opgørelse viser, at ”det betændte arbejdsmiljø” har en kedelig afsmitning på sygefraværet.

Det skriver lokalavisen Ugeposten.

Blandt enhedens hjemmesygeplejere lå fraværet i de første 11 måneder af 2020 på 11 procent i gennemsnit.

Det er langt over sygefraværet på landsplan, som ifølge Ugeposten ligger 5-6 procent.

- Selvfølgelig spiller covid19 ind. Men vi ligger på et højt sygefravær. Det er en udfordring, og den ville vi have haft, selv hvis covid19 ikke var der. Blandt andet er det tankevækkende, at vi har tocifrede sygefraværstal i sygeplejen i juli, august og september, siger kommunens velfærdsdirektør Per Ullerichs til Ugeposten.

- Så vi har et højt sygefravær, og ser vi på nabokommunerne, må vi også konstatere, at vi ligger højere end dem. Det er på trods af, at vi samlet i kommunen ligger overordentligt flot. Der er vi blandt de 20 kommuner med det laveste fravær, lyder det fra direktøren.

Både FOA og Dansk Sygeplejeråd fortæller, at deres medlemmer på arbejdspladsen er underlagt et højt arbejdspres, hvor den psykiske trivsel er dårlig.

Sygeplejersker har som konsekvens af arbejdsmiljøet sagt op, da de ikke har fået den oplæring, der er nødvendig for at kunne varetage kerneopgaven.

GDPR