FV19:
Troels Lund om kedelig arbejdsmiljø-måling: "Det er ren manipulation"

tlrbesk
Troels Lund Poulsen deler fisk ud på havnen i Juelsminde under valgkampen. Foto: Michael Svenningsen/Ritzau Scanpix
Næsten tre ud af fire danskere har ikke lagt mærke til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) indsats for arbejdsmiljøet. Valgforsker er ikke overrasket.

På trods af, at der kort før folketingsvalget blev aftalt en ny arbejdsmiljøaftale, har kun få danskere lagt mærke til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) indsats på området.

I en ny Wilke-måling fortaget for A4 Arbejdsmiljø svarer næsten tre ud af fire danskere (73 procent), at de ikke har lagt mærke til Troels Lund Poulsens indsats. Kun 16 procent svarer ’ja’ til at de har lagt mærke til indsatsen, mens 11 procent svarer ’ved ikke’.

Hovedpersonen selv giver ikke meget for målingen, der er lavet med et repræsentativt udsnit af den danske befolkning.

- Det der er jo ren manipulation fra Fagbevægelsens side. Vi har lavet en aftale en uge før valget, og det er jo kulminationen på det, som jeg har udrettet i min tid som minister. Så det er jo naturligt nok, at det tager noget tid for folk at få øjnene op for, siger Troels Lund Poulsen.

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet er ikke overrasket over, at ikke flere har bemærket Troels Lund Poulsens arbejde.

- Troels Lunds indsats for arbejdsmiljøet har ikke fået så meget opmærksomhed. Det skyldes, at fokus har været på alt muligt andet. Ikke mindst Socialdemokratiets forslag om tilbagetrækning for bestemte faggrupper, forklarer Rune Stubager.

Ministerens sidste tid før valget har været travl. Foruden den nye arbejdsmiljøaftale, hvor der blev afsat 460 millioner kroner til Arbejdstilsynet frem til 2022, blev der før valget også aftalt en ny seniorpension. 

Med den nye arbejdsmiljøaftale vil man forsøge at indfri målene på tre prioriterede indsatsområder frem til 2020. Her håber man, at andelen af alvorlige arbejdsulykker bliver reduceret med 25 procent, psykiske belastninger med 20 procent og muskel-skeletbelastninger ligeledes med 20 procent.

Troels Lund Poulsen mener, at de ekstra midler til Arbejdstilsynet kommer til at gøre en forskel.

- Arbejdstilsynet har fået bedre vilkår og ressourcer til at ansætte flere. Det vil samtidig blive lettere at gribe ind, hvis man støder på arbejdspladser med dårligt psykisk arbejdsmiljø, da reglerne på området er blevet forenklet, siger han.

Troels Lund Poulsen har været beskæftigelsesminister siden november 2016, hvor Løkkes smalle V-regering blev til en VLAK-regering. Fra 2015 til 2016 havde Jørn Neergaard Larsen (V) rorpinden i Beskæftigelsesministeriet. 

GDPR