Udskældt kommunikationschef forlader HK Privat: Har mistet tilliden til de ansatte

20220501-193923-L-1920x1246we-small_32
HK's forbundshus var i forrige uge ramt af en større arbejdsnedlæggelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Anette Claudi fratræder som kommunikationschef efter at have afvist en ny stilling i HK Privat. Der er begået fejl, men ikke af Anette Claudi, lyder det fra sektorformand Simon Tøgern.

Det var en usædvanlig dramatisk torsdag i HK's forbundshus, da flere hundrede ansatte forlod skrivebordene i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Arbejdsnedlæggelsen blev udløst af vrede og frustration over sektorledelsen i HK Privat, der ifølge en gruppe medarbejdere i længere tid har ignoreret problemer med det psykiske arbejdsmiljø forårsaget af HK Privats kommunikationschef Anette Claudi. 

LÆS OGSÅ: Aftale indgået: Medarbejderne i HK's forbundshus genoptager arbejdet

Efter flere timers forhandlinger genoptog medarbejderne arbejdet fredag i forrige uge, mens Anette Claudi blev sygemeldt og ledelsen forpligtede sig til at finde en løsning inden for 10 dage. 

Nu står det klart, at Anette Claudi ikke vender tilbage som kommunikationschef. Hun forlader HK Privat, skriver sektorformand Simon Tøgern i en pressemeddelelse, hvor han begræder hendes afgang.

”Anonyme medarbejdere i HK Huset har desværre i flere medier tegnet et billede af Anette Claudi som en leder, som jeg på ingen måde kan genkende. Tværtimod står hun med en særdeles god APV, ikke mindst når der måles på ledelse og trivsel – langt over gennemsnittet i HK. Derudover ligger der referater fra de seneste medarbejderudviklingssamtaler, der på ingen måde antyder, at der skulle være udfordringer i afdelingen, tværtimod," siger Simon Tøgern. 

Har mistet tilliden til medarbejderne

Anette Claudi er blevet tilbudt en ny stilling i HK Privat, men det har hun afslået og derfor fratræder hun med omgående virkning.

Kommunikationschefen har "ikke fået en eneste henvendelse fra en tillidsrepræsentant, medarbejdere eller chef om, at der skulle være problemer med arbejdsmiljøet", siger hun i pressemeddelelsen:

"Jeg handler på problemer, jeg kender, men kan ikke handle på problemer, jeg ikke har kendskab til. Og når en sådan situation så pludseligt blusser op med beskyldninger, jeg ikke kan genkende, må jeg erkende, at min tillid til medarbejderne er væk, og jeg kan derfor ikke fortsætte som chef i afdelingen," siger Anette Claudi. 

I en udtalelse forfattet af de ansatte i HK Privats kommunikationsafdeling, beskyldes Simon Tøgern for at have lukket øjnene for gentagne henvendelser om det "psykisk utrygge arbejdsmiljø", som Claudi angiveligt har skabt med overfusninger, nedladende bemærkninger og udbrud. 

LÆS OGSÅ: Hundredvis af ansatte i HK's forbundshus har nedlagt arbejdet i oprør mod chef og sektorledelsens håndtering

Ifølge medarbejderne har Claudis opførsel ført til, at en af deres kolleger er brudt sammen og er blevet langtidssygemeldt. I udtalelsen beskyldes Simon Tøgern og sektorledelsen også for at sætte sig imod ønsket om en ekstern undersøgelse, at holde HK Privats arbejdsmiljøleder ude af processen og for at "intimidere" en tillidsrepræsentant som årsag til problemerne. 

I pressemeddelelsen beklager sektorformand Simon Tøgern, at håndteringen af sagen utilsigtet har eskaleret uroen. Han understreger samtidig, at kommunikationschefen er uden ansvar for balladen.

”Der er ulykkelig vis sket en række fejl i håndteringen af den sag i HK, som utilsigtet har medvirket til at eskalere denne konflikt. Det beklager jeg, og det er vigtigt for mig at understrege, at Anette Claudi er uforskyldt i disse fejl,” siger Simon Tøgern.

GDPR