Ugens overblik: PTSD-ramte betjente, junglelov i lufthavnen og overgreb i Forsvaret

Udklip
Foto: Collage/Sonny Munk Carlsen/Claus Bech/Morten Stricker/Ritzau Scanpix
A4 Arbejdsmiljø giver dig et overblik over væsentlige arbejdsmiljøhistorier fra ugen. Læs blandt andet om, at justitsminister Nick Hækkerup (S) vil kortlægge antallet af politibetjente, der er ramt af posttraumatisk stresslidelse (PTSD).


Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Bestiller grundig undersøgelse af PTSD-ramte betjente

Politifolk og fængselsbetjente risikerer at blive syge af posttraumatisk stresslidelse (PTSD) på jobbet som følge af voldsomme oplevelser med indsatte og gerningsmænd.

Alligevel har de ikke den samme mulighed for at få hjælp og støtte, som soldater har. Derfor har justitsminister Nick Hækkerup (S) besluttet at kortlægge problemerne med PTSD blandt politi- og fængselsbetjente

A4 Arbejdsmiljø har tidligere fortalt om betjenten ’Jack’, der har fået konstateret PTSD-lignende symptomer efter grov mobning og systematisk chikane i Københavns Politis hundesektion.


Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

”Har du ikke hørt om den lov, der hedder jungleloven?”

Sådan lød det fra en næstformand for bagagemedarbejderne i 3F Kastrup rettet mod en bagageportør i Københavns Lufthavn. Det fremgår af en hemmelig lydoptagelse, der blev bragt i en række medier onsdag.

Hændelsen fandt sted 23. juli og udspringer af, at bagageportøren ikke ønskede at melde sig ind i 3F. Vedkommende er uddannet ingeniør og medlem af fagforeningen IDA.

Episoden har i september ført til arbejdsnedlæggelser - senest onsdag - blandt bagagemedarbejderne, fordi de mener, at kollegaen bør melde sig ind i 3F. Forbundet har taget afstand fra truslerne, der fremgår af lydoptagelserne.


Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Hver femte når ikke at blive færdig til fyraften

Næsten hver femte erhvervsaktive dansker oplever, at de ikke eller ofte ikke når alle deres arbejdsopgaver til tiden. Det viser en undersøgelse, som Statens Institut for Folkesundhed, SDU, står bag.

Lidt flere kvinder end mænd svarer, at de ikke eller ofte ikke bliver færdige til fyraften. 

- Ikke at nå sine arbejdsopgaver opfatter vi som en slags indikator for, at man har et dårligt arbejdsmiljø, vurderer seniorforsker Michael Davidsen fra Statens Institut for Folkesundhed.


Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

20-årig indsats mod sexchikane i Forsvaret er slået fejl

20 år efter at Forsvaret indledte en indsats for at komme seksuelle overgreb til livs, er antallet af sager om overgreb begyndt at stige igen. Berlingske har gennemgået Auditørkorpsets sager gennem de seneste fem år, som omfatter alt fra krænkende bemærkninger til voldtægt.

- Det er forfærdeligt, at der stadig forekommer den slags seksuelle overgreb i Forsvaret, siger Sara la Cour, som var udsendt i Irak med Gardehusarregimentet i 2007.


Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

28.000 arbejdsulykker i 2019: "Skal vi acceptere det?"

Godt fire måneder inden årets udgang er antallet af arbejdsulykker oppe på 28.000, skriver Thomas Rosenkrands, der er administrerende direktør i Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.

- Arbejdsulykker kan ikke helt undgås i et samfund som vores. Men skal vi acceptere, at der i gennemsnit sker en arbejdsulykke med fravær ca. hvert kvarter, døgnet rundt, året rundt? spørger han retorisk i et debatindlæg i Skive Folkeblad.

GDPR