Ugens overblik: Guldpris til metrobyggere og principiel dom om sexchikane

ugensudvalgtecph
Foto: Collage/Shutterstock/pressefoto/Erik Refner/Ritzau Scanpix
A4 Arbejdsmiljø giver dig overblikket over interessante arbejdsmiljøhistorier fra ugen. Læs blandt andet om en fornem pris til metrobyggere i København, en principiel dom om sexchikane og nye interessante arbejdsmiljøtal fra arbejdsgiverne.


Foto: Pressefoto

Guldpris til metrobyggere

Copenhagen Metro Team har vundet en international guldpris for godt arbejdsmiljøarbejde. Prisen er uddelt af organisationen RoSPA (The Royal Society for the Prevention of Accidents), og metroteamet har vundet I kategorien ’Achievement Award’.

Copenhagen Metro Team har fået prisen for at have ”opnået et meget højt niveau, når det gælder arbejdsmiljøledelse og arbejdsmiljøkultur, enestående risikostyring og meget lavt antal fejl, skader og fatale uheld”.

Copenhagen Metro Team er 99,9 procent ejet af italienske Salini Impregilo, der er hovedentreprenør på Cityringen i København. Læs mere her.

---


Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Chauffør dræbt i arbejdsulykke i Skagen

En 43-årig lastbilchauffør mistede tirsdag livet, da han under aflæsning af plastikrør fik dem ned over sig. Dødsulykken skete ved Krydstogtskajen i Skagen.

Arbejdstilsynet har været ude og undersøge ulykken. Ifølge tilsynets hjemmeside har der i 2019 indtil videre været 21 dødsulykker. I 2018 omkom 31 i arbejdsrelaterede ulykker.

---


Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix

FOA-medlemmer: Vores arbejdsmiljø er dårligt

28 procent. Så mange af FOA’s medlemmer oplever, at arbejdsmiljøet på deres arbejdsplads er dårligt. Det viser en ny undersøgelse, fagforbundet har foretaget blandt medlemmerne. Det er langt flere end gennemsnittet, lyder det fra specialist i arbejds- og organisationspsykologi Einar Baldursson.

- På en sund, normal arbejdsplads er der typisk 10 procent, der er utilfredse med arbejdsmiljøet, siger han. Læs mere her.

---


Aalborg Portland cementfabrik. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Cementstøv er en trussel på jobbet

Medarbejdere på en cementfabrik udsættes dagligt for støv i arbejdet. Og det er en trussel mod deres helbred. En ny undersøgelse fra det norske arbejdsmiljøinstitut STAMI viser, at cementstøv kan give alvorlige luftvejsproblemer senere i livet. Læs mere her.

---


Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix 

Dom i principiel sag om sexchikane

En dom fra Østre Landsret har slået fast, at det er arbejdsgivers opgave at sikre, at ansatte slipper for sexchikane på jobbet af borgere eller kunder.

- Det er en super principiel og vigtig afgørelse, lyder det fra Marc Malmbak Stounberg fra Elmer Advokater. Læs mere her.

---


Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix/arkiv

Arbejdsgiverne: Danskerne har et godt arbejdsmiljø

Langt de fleste danskere har et godt arbejdsmiljø. Sådan lyder i hvert fald konsklusionen fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i en ny analyse. Ifølge DA angiver blot en ud af ti medarbejdere, at deres arbejde er fysisk hårdt. Samtidig oplever de beskæftigede få belastninger i arbejdet.

DA har også undersøgt ulykkesfrekvensen på arbejdsulykker pr. årsværk. Her er konklusionen, at ulykkesomfanget for de fleste brancher har ligget på et stabilt niveau de senere år. Læs mere her.

GDPR