Undersøgelse om seksuel chikane vækker glæde: 'Vi skylder Sofie Linde en stor tak'

20201217-164600-L-1920x1280we
Tv-vært Sofie Linde. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Knap 4 ud af 10 kvinder mener, at det generelt er blevet nemmere at stå frem med seksuel chikane på jobbet end for et år siden. Det viser ny undersøgelse på en dag, hvor trepartsdrøftelser om emnet fortsætter.

Det er blevet nemmere at stå frem med seksuel chikane på arbejdspladsen, efter at tv-vært Sofie Linde sidste år gik på scenen og fortalte om personlige krænkelser i tv-branchen.

Det mener 38 procent af kvindelige lønmodtagere i en ny undersøgelse fra YouGov foretaget for Lederne. 1.470 fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere er blevet spurgt.

33 procent af mændene vurderer ligeledes, at den seneste metoo-bølge generelt har gjort det nemmere at stå frem, hvis man har oplevet seksuelle krænkelser på jobbet.

LÆS OGSÅ: Energikoncernen Norlys går langt i kampen mod seksuel chikane: Opfordrer alle ledere til at tage kursus

Derudover svarer 33 procent af kvinderne og 24 procent af mændene, at det også personligt er blevet nemmere.

Arbejdsmiljøchef i Lederne, Lars Andersen, glæder sig over resultaterne.

- Det er fuldstændig afgørende for kampen mod sexchikane, at folk tør stå frem, og der bliver taget hånd om de konkrete sager på arbejdspladserne. Derfor er det en virkelig god nyhed, at det er blevet nemmere at stå frem, og vi skylder Sofie Linde og andre en stor tak for at have modet til at være frontløbere og bryde tabuet i den offentlige debat. Man skal ikke undervurdere den effekt, det har for at få diskussionen ud i det åbne på arbejdspladserne også, siger han.

Lettere at reagere, hvis man er vidne

Undersøgelsen viser også, at halvdelen af kvinderne og 41 procent af mandlige lønmodtagere mener, at det er lettere at reagere i dag, hvis man er vidne til, at en kollega udsættes for grænseoverskridende adfærd.

Arbejdsgiverne spiller en afgørende rolle, hvis problemer med seksuel chikane skal løses, men medarbejderne bør også være en aktiv medspiller, mener Lars Andersen.

- Arbejdsgiverne og lederne spiller en afgørende rolle for at komme sexchikane til livs, men kan ikke gøre det alene. Det er også vigtigt med opbakning fra medarbejderne, og det kræver blandt andet, at de siger fra, hvis en kollega udsættes for noget ubehageligt, siger arbejdsmiljøchefen.

Trepartsdrøftelser i fuld gang

Undersøgelsen præsenteres i dag, fredag, hvor regeringen og arbejdsmarkedets parter har trepartsdrøftelser om, hvordan man forebygger seksuel chikane på danske arbejdspladser.

Trepartsdrøftelserne er 1 af i alt 14 initiativer, der på skal mindske chikanen. Drøftelserne kører frem til sommer.

LÆS OGSÅ: Personalepolitik om seksuel chikane: Danmark halter langt efter nordiske naboer

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) sagde følgende forud for det første møde med arbejdsgiverne og fagbevægelsen:

- Vi kan se, at problemet findes alle steder på arbejdsmarkedet, men især hos de lavestlønnede, og derfor er det vigtigt, at vi involverer arbejdsmarkedets parter, så det vi gør, kommer så bredt ud som muligt. Vi skal blandt andet drøfte, om der er behov for ændringer af reglerne for at skabe den kulturændring, som der er brug for.

Et andet initiativ er, at den kommende whistleblowerordning på private og offentlige arbejdspladser skal give alle ansatte mulighed for at indberette det, hvis chefen eller kollegaen overtræder nogle intime grænser.

 

GDPR