Verdens første Outdoor Office Week er skudt i gang

20220920-122448-L-1920x1280we
Dyrehaven nord for København er et af de mange grønne områder i Danmark, som flere bruger til at gå en tur. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Forskning viser, at det blot kræver 20-30 minutter udenfor for at øge vores kreativitet og glæde. Det budskab vil nyt initiativ udbrede til de danske arbejdspladser med den første Outdoor Office Week nogensinde.

Outdoor Office Week er en ny inspirationsuge, der skal få flere arbejdspladser til at øge medarbejdernes trivsel ved at bruge naturen og udendørsarealer. For forskning viser, at det blot kræver 20-30 minutter udenfor for at øge vores kreativitet og glæde. 

”Vores mål er både stort og helt ligetil. Vi vil øge den mentale trivsel og effektiviteten hos virksomheder og medarbejdere. Især dem med meget kontorarbejde. Outdoor Office Week viser, hvor let det er at bruge naturen i det daglige arbejde. Hvordan natur – i byen, baggården og på landet - kan øge produktivitet, koncentration og trivsel på arbejdspladserne,” fortæller Regitze Siggaard, der er medstifter af Outdoor Office Week og ekspert i det bæredygtige arbejdsliv, i en pressemeddelelse. 

Ugen blev skudt i gang tirsdag den 6. juni og kulminerer med en inspirationsdag fredag den 9. juni på og omkring Arken i Ishøj. Borgmester i Ishøj Kommune Merete Amdisen (S) byder velkommen udenfor og glæder sig over at kunne bakke op om initiativet.

”Øget trivsel i vores arbejdsdag kan alle få gavn af. Nogle gange fører den klassiske kontorkultur til unødig stress og mistrivsel, og vi må prøve at ændre arbejdsvaner og tænke ud af den klassiske kontorboks. Selv forsøger jeg at holde en del gå-turs-møder, og jeg glæder mig til at høre erfaringerne fra andre arbejdspladser og få input til, hvad der kan tages med udenfor og hvordan,” siger hun i pressemeddelelsen.