Whistleblower-sager slår rekord i Vestas: Fyrer 45 ansatte

20200519-135333-7-1920x1280we
Henrik Andersen, topchef i Vestas. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Vestas' whistleblowerplatform modtog i 2021 et rekordhøjt antal anmeldelser, hvilket har ført til 45 fyringer. Virksomheden ser den store stigning som en positiv udvikling.

Den danske vindmøllegigant Vestas slog i 2021 rekord i antallet af anmeldte sager i virksomhedens whistleblowerordning.

Ved årets udgang var der således 465 anmeldelser, hvilket er en stigning på 62 procent sammenlignet med 2020.

I 96 af sagerne blev anklagerne underbygget gennem videre undersøgelser, hvilket førte til 45 fyringer og 38 advarsler. Det er uvist, hvad sagerne konkret handler om. 

Det skriver mediet Finans.

Vestas digitale whistleblowerplatform ‘EthicsLine’ behandler konkret sager om brud på interne regler for god opførsel, men Vestas forklarer selv, at de ser den voldsomme stigning som en "positiv udvikling". 

LÆS OGSÅ: Ny rapport viser, at når krænkelser skal afdækkes, skal de rigtige spørgsmål stilles

Ifølge topchef i Vestas, Henrik Andersen, skyldes stigningen, at EthicsLine har opdateret en brugerflade, der har gjort det lettere at indsende anmeldelser.  

- Denne forbedring har sammen med en stærk global kommunikation og oplysningskampagne samt lanceringen i 2021 af vores opdaterede adfærdskodeks for medarbejdere i høj grad øget bevidstheden om, både hvad der anses for ikke-overensstemmende, og om hvordan man rejser en sag på et praktisk niveau, skriver Vestas' ledelse ifølge Finans.

Vestas har oprettet EthicsLine uafhængigt af EU’s whistleblowerdirektiv, der påbyder alle virksomheder med mere end 50 ansatte at oprette en whistleblowerordning.

Folketinget vedtog den danske implementering af EU's direktiv i juni 2021, og den skal være fuldt implementeret i danske virksomheder fra den 17. december 2023.

GDPR