Vinnie Sunke Heimann ny chef for arbejdsmiljøet i Aarsleff: 'Jeg fik et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til'

vinniesunke
- Først og fremmest vil jeg danne mig et indtryk af organisationen, være lyttende og gå ydmygt til opgaven, siger Vinnie Sunke Heimann. Foto: Pressefoto/Aarsleff
Som ny KMA-chef i entreprenørkoncernen Aarsleff A/S vil Vinnie Sunke Heimann i løbet af fem år have nedbragt antallet af ulykker.

Efter mange år som øverste ansvarlig for sikkerhed- og arbejdsmiljø i entreprenørvirksomheden MT Højgaard var det tid til et sceneskift for Vinnie Sunke Heimann.

I april tiltrådte hun som KMA-chef (kvalitets-, miljøsikring,- og arbejdsmiljøchef, red.) hos konkurrenten Aarsleff A/S. Det var tid til at prøve noget nyt, forklarer hun til A4 Arbejdsmiljø.

Tillykke med det nye job. 

- Tusind tak.

Du har været en årrække i MT Højgaard. Hvorfor skifter du nu til Aarsleff?

- Ja, jeg har været i MT Højgaard i mange år og synes, at det var tid til at prøve noget andet og udvikle mig i en anden organisation. Jeg ville gerne blive i byggebranchen og har altid set Aarsleff som en spændende og solid virksomhed med mange muligheder. Så da jeg fik muligheden for at arbejde med arbejdsmiljø, kvalitet, miljø og bæredygtighed hos Aarsleff, var det et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til.

Hvad bliver det første, du tager hul på som ny KMA- og arbejdsmiljøchef hos Aarsleff?

- Først og fremmest vil jeg danne mig et indtryk af organisationen, være lyttende og gå ydmygt til opgaven. Derefter vil jeg lave en plan, der har fokus på at tage fat på de lavthængende frugter først. I min rolle er det vigtigt at have organisationen med – ellers lykkes man ikke.

Hvordan vil du sikre et godt arbejdsmiljø og en god sikkerhedskultur på byggepladser, hvor Aarsleff er entreprenør?  

- Jeg vil planlægge og gennemføre et sikkerhedskulturprojekt for hele organisationen og videreføre arbejdsmiljøuger samt andre gode tiltag, som min forgænger i forvejen har opstartet.

MT Højgaard var nomineret til arbejdsmiljøprisen 2020 efter at have nedbragt antallet af arbejdsulykker. Hvad vil du gøre for, at det samme sker i Aarsleff?

- Jeg vil iværksætte de førnævnte tiltag kombineret med tydelig opbakning fra ledelsen. Derudover er et vedholdende og konstant fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed helt centralt. Jeg ser disse tre ingredienser som værende meget vigtige for at lykkes med denne rejse.

Hvad vil du gerne have opnået som arbejdsmiljøchef i Aarsleff, hvis du om 5 år skal se tilbage?

- Jeg vil gerne have opnået, at vi har sænket ulykkesfrekvensen og har et godt og sikkert arbejdsmiljø, hvor vores medarbejdere hver dag kommer hjem fra arbejde uden skader. Derudover vil jeg gerne have sikret effektive og ensartede systemer, der virker for produktionen på vores byggepladser.

GDPR