KØNs nye direktør bliver Pernille Taagaard Dinesen

K__N-dirket__r
”Alt i vores tid indikerer, at vi som samfund forpligter os til at varetage komplekse spørgsmål om køn, identitet og ligestilling. Jeg kunne derfor ikke pege på en institution mere højaktuel end KØN," siger Pernille Taagaard Dinesen, der fra 1. august kan kalde sig museumsdirektør. Foto: Pressefoto
8. maj 2023 06.00
Den nye museumsdirektør kommer fra en stilling som head of public engagement på ARoS.

1. august kan Pernille Taagaard Dinesen sætte sig i direktørstolen for KØN - Gender Museum Denmark. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Pernille Taagaard Dinesen kommer fra en stilling som head of public engagement på ARoS, og hun har ifølge museet den helt rigtige kombination af museumserfaring, en visionær tilgang til at drive museum og veldokumenterede lederevner.

”Alt i vores tid indikerer, at vi som samfund forpligter os til at varetage komplekse spørgsmål om køn, identitet og ligestilling. Jeg kunne derfor ikke pege på en institution mere højaktuel end KØN,” fortæller den kommende museumsdirektør i pressemeddelelsen. 

Pernille Taagaard Dinesen overtager direktørstolen efter Julie Rokkjær Birch, som 1. april startede som direktør på Museum Jorn.