Jesper Johansen Meisner forlader AC:
Akademikernes forhandlingschef skifter til Yngre Læger

_MG_4685-2
Meisner starter i Yngre Læger 1. maj. Foto: Privat
29. mar. 2023 17.53
Jesper Johansen Meisner fortsætter i det overenskomstmæssige maskinrum, men fremover i en af AC's medlemsorganisationer.

Han har stået helt centralt i det overenskomstmæssige maskinrum ved både OK18 og OK21. 

Jesper Johansen Meisner har først som chefkonsulent, siden som chefforhandler og forhandlingschef i AC både forhandlet offentlige fællesoverenskomster for godt 100.000 akademikere og koordineret forhandlinger for hovedorganisationens 28 medlemsfagforeninger. 

Han vil også sidde med fingrene dybt begravet i overenskomststoffet under OK24, men det bliver i stedet hos Yngre Læger. 

Den 1. maj tiltræder Jesper Johansen Meisner nemlig som Afdelingschef for rådgivning, forhandling og ansættelsesret, hvor han kæmpe for løn- og arbejdsvilkår til de "15.000 medlemmer, der i dagligdagen passer på alle os andre fra deres arbejdspladser i sundhedssystemet". 

Det skriver han på LinkedIn:

"Den eneste hage ved det er, at jeg i den forbindelse selvfølgelig også kommer til at forlade Akademikerne, der har været som mit andet hjem (i visse perioder bogstaveligt talt) i de sidste syv år. Jeg kommer til at savne alle de gode kolleger og samarbejdspartnere, men gudskelov rykker jeg ikke længere væk end, at jeg stadig vil have berøringsflader med mange af dem."

Han overtager stillingen fra Klaus Matthiesen, der 1. april blev ny sekretariatschef i HK Kommunal. 

LÆS OGSÅ: FTF-veteranen Klaus Matthiesen får nyt job som sekretariatschef 

Jesper Johansen Meisner har en baggrund som oldtidshistoriker. Han har også siddet på arbejdsgiversiden af overenskomstbordet som fuldmægtig i det daværende Moderniseringsstyrelsen under OK15.