HK Handel vælger ny formand:
Per Tønnesen slår fra sig til det sidste og giver sin afløser et vigtigt råd

fba76b99-4775-45e8-aee5-76dcecf157b2__1_
Mandag aflægger Per Tønnesen sin sidste beretning som formand for HK Handel. Efter et årti i spidsen for den store HK-sektor falder formanden for forbundets aldersgrænse. Foto: Per Tønnesen. Pressefoto.
TEMA: Kongres
21. jun. 2021 06.00
På sin vej ud ad døren fastholder HK Handels afgående formand Per Tønnesen sin åbenmundede stil. Og han står ved sin markante kritik af 3F, som ifølge ham er på tynd is. Mandag modtager HK Handels kongres sin sidste beretning fra Tønnesen, der falder for forbundets aldersgrænse. Han har et vigtigt råd til sin afløser.

På mandag aflægger Per Tønnesen sin sidste beretning som formand for HK Handel. Efter et årti i spidsen for den store HK-sektor falder formanden for forbundets aldersgrænse. Og 61-årige Tønnesen må takke af på en digital kongres.

Siden 2012 har han været formand for 32.000 butiks-, kontor- og lageransatte i HK Handel. I al den tid har Tønnesen ikke været bange for at lufte sine meninger. Senest da han i begyndelsen af maj i blandt andet Berlingske åbent kritiserede 3F for at optrappe krigen mod onlinesupermarkedet Nemlig.com. 

Per Tønnesen havde svært ved at tro på, at lagerarbejderne i Brøndby ikke havde tid til hverken toiletbesøg eller rygepauser. Og dén kritik står han stadig ved, nu hvor han er på vej ud ad døren.

- Hvis man kalder sig Danmarks stærkeste fagforbund, og har haft overenskomst på en arbejdsplads i mere end 10 år, og hvor man i al den tid end ikke har formået at vælge en tillidsrepræsentant, så synes jeg, at man har sovet i timen, fastslår Per Tønnesen over for A4 Overenskomst. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord