Coop ansætter egne chauffører og indgår overenskomst:
'Et vigtigt gennembrud'

20160212-154618-2-1920x1281we
- Vi vil konkurrere benhårdt på, hvem der har de bedste varer og de bedste priser, men det skal ikke være et konkurrenceparameter, hvilket onlinesupermarked der kan give den laveste løn og de dårligste forhold til chauffører, siger Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
28. jun. 2021 10.12
Coop ansætter egne chauffører og indgår overenskomst med 3F.

Bestiller man mad bragt til hoveddøren fra Coop.dk MAD, vil det fremover være en chauffør ansat af Coop, der kører varerne ud.

Den danske detailgigant har nemlig valgt at ansætte chaufførerne, der tidligere har kørt for underleverandøren Mover, selv. Samtidig er Coop og 3F Transport blevet enige om en overenskomst, der skal sikre klare rammer for aflønning, pension, betaling for overarbejde og andre rettigheder til chauffører. Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse afslører: Nemlig-selskab beordrer chauffører til at blive selvstændige

- Vi vil konkurrere benhårdt på, hvem der har de bedste varer og de bedste priser, men det skal ikke være et konkurrenceparameter, hvilket onlinesupermarked der kan give den laveste løn og de dårligste forhold til chauffører. Vi håber, at vi sammen med 3F kan lave en ny branchestandard og vise, at man sagtens kan drive et onlinesupermarked, der er fleksibelt, og samtidig behandle chaufførerne ordentligt, siger Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen til Politiken.

Direktøren understreger dog samtidig, at man stadig vil bruge Mover i spidsbelastningsperioder.

'Et vigtigt gennembrud'

De seneste måneder har der været stort fokus på arbejdsvilkårene for de chauffører, der bringer mad ud til danske husstande. Særligt konkurrenten Nemlig.com har været meget omtalt, efter det er kommet frem, at lagerarbejdere og chauffører har været udsat for grove ansættelses- og arbejdsmiljøforhold.

Men Politiken har også tidligere bragt historier om, at chaufførerne, der leverer varer for Coop, har oplevet så stort et tidspres, at de har benyttet tom emballage som toilet.

LÆS OGSÅ: Chauffører hos Nemlig.com og Coop tisser i kasser og poser

I 3F Transport er formand Jan Villadsen glad for den nye overenskomst.

- Overenskomsten med Coop er et vigtigt gennembrud i en tid, hvor onlinehandel er i stærk vækst, mens medierne beretter om uhyrlige forhold på den her del af arbejdsmarkedet. Onlinehandel gør livet lettere for mange, men arbejdet skal naturligvis foregå på ordentlige vilkår, siger Jan Villadsen, der er formand i 3F Transport, i en pressemeddelelse.