CS-formand:
Forsvarets fleksibilitet bør anerkendes ved OK21

Jesper_K._Hansen
Coronakrisen er det seneste eksempel på, at Forsvarets ansatte kan komme ud for lidt af hvert. Soldaterne var en vigtig støtte for Fødevarestyrelsen, da titusindvis af mink skulle aflives, påpeger formanden for Centralforeningen for Stampersonel CS, Jesper Korsgaard Hansen,påpeger Foto: Pressefoto.
TEMA: OK21
7. jan. 2021 08.16
Offentligheden og myndighederne forventer stor fleksibilitet af Forsvaret, der gerne bruges til mange andre formål end kerneopgaven. De helt aktuelle eksempler er grænsekontrol og minkaflivning under coronakrisen. De indsatser bør ifølge formanden for Centralforeningen for Stampersonel Jesper Korsgaard Hansen anerkendes og belønnes i OK21.

Coronakrisen er det seneste eksempel på, at Forsvarets ansatte kan komme ud for lidt af hvert. Soldaterne var en vigtig støtte for Fødevarestyrelsen, da titusindvis af mink skulle aflives.

Formanden for Centralforeningen for Stampersonel CS, Jesper Korsgaard Hansen, peger på, at mange af hans faggrupper er dybt berørte af krisen. 

 – Vi har alle været påvirket af coronakrisen. I efteråret hjalp vores medlemmer til på minkfarmene, hvor de stort set arbejdede 24 timer i døgnet på at få styr på situationen. I Danmark har vi ikke et egentligt beredskab. Så hver gang vi har nogle større ting, der skal håndteres, kigges der ofte mod Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, fortæller Jesper Korsgaard Hansen til A4 Overenskomst. 

– Vores medlemmer kan blive sendt ud på mange forskellige opgaver, hvor vi støtter Fødevarestyrelsen, politiet og så videre. Der er en forventning om, at Forsvaret kan løse den slags opgaver. Og så bliver vores egne opgaver skubbet lidt i baggrunden. Vores medlemmer tager imod ordre, og så går de ellers ind og løser de her meget forskellige opgaver med for eksempel mink og grænsekontrol, tilføjer formanden. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord