DA kritiserer politikere for at skade den danske model:
'Uacceptabelt og illoyalt'

BeFunky-collage
'Der er mange grupper, der hele tiden har særlige behov og ønsker. Skal vi imødekomme alt sammen, så har vi til sidst intet system'. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix og PR
5. feb. 2021 06.05
Et nyt borgerforlag, der skal give forældre bedre muligheder for at passe børn ved sygdom, møder støtte fra flere politiske partier. Det får nu Dansk Arbejdsgiverforening til at advare mod det, der 'kompromitterer den danske model'. Holder ikke, mener Enhedslisten.

Forældre kan måske fremover få bedre rettigheder, når deres børn bliver syge. Et nyt borgerforslag, der kræver bedre muligheder for sygedage til forældrene, er nemlig nået Folketinget.

Allerede inden borgerforslaget er blevet til et konkret beslutningsforslag, møder det opbakning fra både da da  og Enhedslisten, der opstiller en mulig model for en løsning.

LÆS OGSÅ: Forældre og pædagoger kræver bedre vilkår ved børns sygdom: 'For nemt at overlade til overenskomstforhandlinger'

- Der er alt for ringe muligheder for forældre i småbørnsfamilier til at blive hjemme, når deres børn er syge. Så det er fornuftigt at lave en ordning, hvor arbejdsgiverne indbetaler til en fælles fond eller pulje, som vi kender det fra andre områder som barselsdagpenge, siger Enhedslistens børneordfører Jakob Sølvhøj.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord