Efter kun et halvt år som tillidsrepræsentant kan Casper blive landets bedste

Casper_3
Casper Svanekjær Pedersen er nomineret til 'Årets TR' efter kun seks måneder i rollen som tillidsrepræsentant. Foto: Eno Krogh
25. okt. 2022 11.45
Casper Svanekjær Pedersen har gjort det så godt i hans blot halve år som tillidsrepræsentant, at han er blandt de fem nominerede finalister til titlen som 'Årets TR', der kåres af A4 Medier den 17. november i DR’s koncerthus.

Metrosteward Casper Svanekjær Pedersen er blandt de fem nominerede finalister til titlen som ‘Årets TR’, der kåres af A4 Medier den 17. november i DR’s koncerthus. Og det er til trods for, at han kun har været på sin post som tillidsrepræsentant i seks måneder.

LÆS OGSÅ: Årets TR 2022

Spørger man hans kolleger i den københavnske metroservice, er de dog ikke i tvivl om, hvorfor nomineringen alligevel er helt på sin plads. Casper har nemlig udført små mirakler i sin korte tid som tillidsrepræsentant, fortæller kollega Trine Svendsen: 

"Hvad Casper har gjort på de seks måneder, er noget af det bedste, der er sket for os i Metro Service de sidste 20 år. Casper er den dygtigste og mest kompetente TR, jeg nogensinde har mødt," beretter Trine Svendsen. 

Årets tillidsrepræsentant 2022:

Igen i år hylder A4 Medier de mange dygtige tillidsvalgte.

Prisen uddeles til en tillidsrepræsentant, som har gjort noget ekstraordinært i sit faglige virke. Det kan være, at vedkommende har fundet overskud til at drage omsorg for en kollega, som havde brug for støtte enten på grund af nogle private forhold eller haft brug for særlige arbejdsvilkår. Det kan også være, at tillidsrepræsentanten er lykkes med nogle forhandlinger, som har været ekstra svære og trukket ud. Eller også har du verdens bedste tillidsrepræsentant, som er limen, der holder sammen på virksomheden. Personen, der altid går den ekstra mil for dig og kollegerne.

De fem nominerede finalister til 'Årets TR':

- Casper Svanekjær Pedersen, Metro Service, Dansk Jernbaneforbund

- Helle Andreasen, Solrød Kommunale Hjemmepleje, FOA

- Jannie Green, Sejs Skole Silkeborg, BUPL

- Karina Sørensen, Jobcenter Viborg, HK/Danmark

- Mohamed Adan Noor, Nokas Værdihåndtering A/S, Serviceforbundet  

Vinderen kåres ved prisfesten i DR's koncerthus den 17. november

Kollegaflugt som drivkraft

Selv fortæller Casper Svanekjær Pedersen, at det var den medarbejderflugt, der havde præget Metro Service i tiden, inden han tiltrådte som tillidsrepræsentant, der blev hans store motivation.

"Det var mit drive til at gå ind i arbejdet som tillidsrepræsentant. Der kom tiltag fra ledelsen, der var mod de ansattes ønsker, og mange af mine kolleger forsvandt," siger Casper Svanekjær Pedersen. 

Han peger på en rigid hverdag, hvor alt var skemalagt ned til mindste detalje og uden nogen frihed under ansvar for de ansatte som en afgørende grund til, at folk fandt andre veje i arbejdslivet. 

Casper er frygtløs og formulerer sig godt, således han kommer igennem med et budskab, som vi andre ikke tør eller kan
Trine Svendsen, kollega til Casper Svanekjær Pedersen i Metro Service

Og netop manglen på lydhørhed fra ledelsen har Casper Svanekjær Pedersen taget med sig som et kardinalpunkt i sit arbejde som tillidsrepræsentant. Et arbejde, som han med glæde i stemmen fortæller, allerede har båret frugt. Medarbejderflugten er stoppet og trivslen blandt kollegerne øget. 

Som tillidsvalgt handler det nemlig om at kunne skabe en god relation og et godt samarbejde med ledelsen, samtidig med at man står fast på sine medlemmers interesser, forklarer Casper Svanekjær Pedersen:

"Det er fundamentet for at kunne forhandle bedre aftaler og vilkår, der forøger medarbejdertrivslen og gør firmaet bedre," lyder det fra Casper Svanekjær Pedersen. 

Modet til at sige fra og stå fast

Og Casper Svanekjær Pedersens store arbejde for de ansattes rettigheder og en forbedret dialog med ledelsen er bestemt ikke noget, der er gået næserne på hans kolleger forbi, understreger Trine Svendsen: 

"Casper er frygtløs og formulerer sig godt, således han kommer igennem med et budskab, som vi andre ikke tør eller kan. Han sætter ledelsen på plads, når der er behov for det, og han skaber en bedre trivsel og hverdag for os ude i marken."

Det næste store arbejde for mig er at få medlemmer tilbage i Dansk Jernbaneforbund
Casper Svanekjær Pedersen, nomineret til Årets TR

Trine Svendsen peger på Casper Svanekjær Pedersens utrættelige arbejde for, at overenskomsten bliver overholdt og de retmæssige tillæg til medarbejderne udbetalt, som eksempler på, hvordan det i hans korte tid som tillidsrepræsentant alligevel er lykkedes ham at skabe store resultater.

Og selv er Casper Svanekjær Pedersen da også godt tilfreds. Men det ikke lig med, at der ikke er mere at kæmpe for, understreger han:

"Det næste store arbejde for mig er at få medlemmer tilbage i Dansk Jernbaneforbund. Vi har stoppet medarbejderflugten, men vi mangler stadig at få lappet hullet," forklarer Casper Svanekjær Pedersen.

Ville være fantastisk at vinde 

Om det bliver Casper Svanekjær Pedersen, der løber af med prisen som 'Årets TR', finder han og de andre nominerede ud af ved kåringen den 17. november i DR’s koncerthus, hvor én af de fem tillidsvalgte foruden titlen også kan forlade den store prisfest med en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub.   

En ting er dog allerede nu sikkert - det ville være stort for både Casper Svanekjær Pedersen og hans kolleger i Metro Service, hvis det bliver ham, der kan gå hjem som sejrherre den 17. november.

"Det var en fantastisk nyhed at finde ud af, han var blandt de fem finalister, og han fortjener så meget at vinde for sit kæmpestore arbejde," fortæller Trine Svendsen.

LÆS OGSÅ: Fem ekstraordinære tillidsrepræsentanter er nomineret til Årets TR 2022: Se dem her

Casper Svanekjær Pedersen understreger, at det for ham allerede er stort først at være blevet indstillet og siden udvalgt som en af de fem finalister, men at det naturligvis ville være endnu større at løbe med det hele.    

"Det ville være fuldstændig fantastisk. Og så ville det også være god PR for vores arbejde og for at få vores medlemmer tilbage. Og for tillidsmandshvervet i det hele taget," slutter Casper Svanekjær Pedersen.

Metrosteward Casper Svanekjær Pedersen fra Dansk Jernbaneforbund har kun været tillidsrepræsentant i et halvt år. Men i løbet af den tid har han udrettet ikke mindre end 'små mirakler' for sine kolleger i den københavnske metro. Medarbejderflugten er stoppet og trivslen stiger. Derfor er han blandt de fem nominerede finalister, når A4 uddeler prisen som 'Årets TR 2022' den 17. november for at hylde 'rygraden i den danske model' - tillidsrepræsentanterne. Læs artiklen om Casper Svanekjær Pedersen her: https://llk.dk/n9txi9

Posted by A4 on Monday, November 7, 2022