Marianne Vind: EU skal stoppe Teslas forsøg på at smadre fagbevægelsen med nyt direktiv

Marianne_Vind_MEP_S_Foto_Philippe_Buissin_European_Union_2022_EP
Marianne Vind, MEP (S). Foto: Philippe Buissin, European Union 2022 EP
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Mange milliardærer som Elon Musk og Jeff Bezos vil gøre alt for at underminere fagforeningerne i Europa. EU skal klart sige "nej" til amerikanske tilstande og gribe ind med et direktiv mod union-busting.

TESLAS DIREKTØR, Elon Musk, fortalte for nylig, at han ikke kan lide fagforeninger, fordi de skaber et herremænd/bønder-forhold på arbejdspladsen. På samme måde har Amazons direktør, Jeff Bezos, udtalt, at han ikke støtter fagforeninger, fordi han foretrækker et direkte forhold til medarbejderne. Begge topchefer pakker deres dumping af løn og arbejdsvilkår ind i smarte, filosofiske ord uden noget som helst indhold, mens deres medarbejdere slider på usle vilkår.

Det er en fuldkommen forskruet tankegang, når milliardærer igen og igen forsøger at undergrave løn- og arbejdsvilkår. For mens de holder skåltaler om lige forhold mellem chefen og den ansatte, nedbryder de samtidig alle muligheder for, at medarbejderne kan organisere sig på arbejdspladsen. Med nultimers-kontrakter, pivringe løn og alt for højt arbejdspres, sætter de medarbejdernes ve og vel på spil.

Det er en trussel mod hele vores samfundsmodel, når vi tillader amerikanske tilstande på vores arbejdsmarked
Marianne Vind, MEP (S)

Senest i Sverige, hvor Tesla har nægtet alle deres fabrikker at indgå overenskomster, fordi hovedkontoret i USA ikke bryder sig om aftaler med fagbevægelsen. Heldigvis har svenskerne fået fuld støtte fra den nordiske fagbevægelse, der slår ring om den nordiske arbejdsmarkedsmodel.

LÆS OGSÅ: Pensiongigant vil skille sig af med Tesla-aktier

Hvis store, amerikanske virksomheder slår sig ned i EU, skal de leve op til EU’s spilleregler. Og her går det ikke, at giga-virksomheder som Tesla og Amazon ikke respekterer retten til at organisere sig på arbejdspladsen. Vi ved af erfaring, at disse virksomheder vil gøre hvad som helst for at holde fagforeninger uden for porten, og at de bruger millioner på kampagner imod fagforeninger. Derfor skal EU sikre retten til at organisere sig på arbejdspladsen og gøre union-busting ulovligt.

EU BØR PRÆSENTERE et anti-union busting direktiv, der giver retten til at organisere sig på arbejdspladsen for enhver EU-borger og sætter en stopper for de famøse kampagner mod fagbevægelsen. Retten til at organisere sig på arbejdspladsen er en grundlæggende rettighed, som flere og flere EU-borgere dagligt oplever bliver udfordret af udspekulerede arbejdsgivere. Det er en trussel mod hele vores samfundsmodel, når vi tillader amerikanske tilstande på vores arbejdsmarked, hvor de absolut rigeste i vores samfund betaler medarbejderne nogle få dollars i timen. 

LÆS OGSÅ: Gitte Redder: Kan fagbevægelsen vinde armlægningen med Elon Musk?

Hvis vi i Europa vil beskytte vores løn og arbejdsvilkår, skal vi sikre, at fagbevægelsen får lige adgang og bedre vilkår til at organisere arbejdspladserne. Alt andet er til skade for lønmodtagerne.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR