Mona Striib: Uden politiske lønkroner kan jeg ikke sikre et 'ja' ved OK24

mona_l__ntr__f
FOA-formand Mona Striib taler foran 1.200 tillidsrepræsentanter i Fredericia til FOA's store løntræf. Foto: Tobias Stidsen
De offentlige overenskomstforhandlinger i 2024 får ikke en fredelig udgang, hvis ikke Christiansborg træder til med en lønpulje inden, spår FOA's formand. Hun advarer mod S-regeringens snævre fokus på rekruttering.

"Gør lige noget ved lønnen!"

Kampråbet fra 1.200 tillidsrepræsentanter gav genlyd i Fredericia Messecenter, der tirsdag og onsdag var skueplads for FOA's store 'løntræf', startskuddet til forbundets arbejde frem mod de offentlige overenskomstforhandlinger i 2024.

Løntræffet sker med det uventede bagtæppe, at statsminister Mette Frederiksen (S) for nyligt åbnede for at gøre noget ved netop lønnen i de offentlige velfærdsfag ved at tilføre midler fra Christiansborg. 

"Det er et lys i mørket, at vi hører statsministeren anerkende, at vi har en udfordring, der ikke bare kan løses inden for overenskomstforhandlingerne," siger FOAs forbundsformand Mona Striib, da A4 Overenskomst møder hende i Fredericia.

LÆS OGSÅ: Faglig kommentator: Mettes kovending er gennembrud for offentligt ansattes lønkamp

Mens de 1.200 tillidsfolk diskuterede løn i messehallen, har diskussionen også raset i pressen. Hvordan skal lønløftet udmøntes, til hvilke faggrupper og hvor meget?

“FOAs medlemmer er ikke naive. Jeg tror, at alle er pinligt bevidste om, at hvis man kigger på Forhandlingsfællesskabets 560.000 medlemmer, så er et tilfredsstillende lønløft til alle ikke noget, der sker på én gang," siger FOA-formanden. 

Det betyder dog ikke, at FOAs medlemmer ikke har høje forventninger til et politisk lønløft. Tværtimod. 

Mona Striib erklærer sig direkte bekymret for, om der kan findes en fredelig udgang på OK24, hvis ikke der tilføres politiske lønkroner inden da:

“Diskussionen har kørt siden 2018, og selvom OK21 var et godt resultat, så flyttede det ingen hegnspæle. Med inflation, prisstigninger og pres på lavtlønnedes købekraft, så bliver det ikke et ja til et helt almindeligt overenskomstresultat - det tror jeg ikke, jeg kan hente hjem, hvis ikke vi får puljer til at løfte lønnen.”

Advarer mod enegang 

Forbundsformænd på stribe stiller sig i disse dage frem for at fastslå, at deres medlemmer fortjener og forventer at få del i regeringens lønkroner. 

Det er altafgørende, at ingen af de offentlige fagrupper går enegang, lyder det fra Mona Striib.

“Siger man, at det er lige præcis og alene vores faggruppe, der skal løftes, giver det interne stridigheder. Det gælder sygeplejersker, pædagoger og jordemødre, og det gælder også inden for FOA," siger hun. 

Under sidste års langstrangte sygeplejerskedrama advarede Mona Striib i utvetydige vendinger mod en løsning, der kun tilgodeså sygeplejerskerne.

Det ville føre til "tredje verdenskrig i den offentlige sektor," sagde FOA-formanden dengang til A4 Overenskomst. 

LÆS OGSÅ: Mona Striib advarer mod lønløft kun til sygeplejersker: 'Det bliver tredje verdenskrig'

FOA-formanden ser dog ikke optræk til fagkrig i det offentlige i dag. 

“Hvis man nu lytter efter, er det ikke én eneste til stede i dag, der ikke mener, at også sygeplejerskerne fortjener et lønløft. Det er vigtigt at forstå, at vi sidste år stod i en situation hvor alle - også sygeplejerskernes organisation - godkendte forliget. Bagefter stemte DSR's medlemmer så nej og gik i konflikt, selvom den økonomiske ramme var lukket,” siger Mona Striib og fortsætter:

“Hvis man på det tidspunkt havde efterlevet sygeplejerskernes krav - og jeg siger ikke, deres krav var uberettiget - men så ville jeg skulle fortælle mine medlemmer, at de på grund af reguleringsordningen skulle gå 1.000 kroner ned i løn om måneden. Det havde udløst ballade. Jeg havde i hvert fald ikke siddet som formand for hverken FOA eller Forhandlingsfællesskabet i dag."

Netop derfor er det så vigtigt, at kampene foregår i fællesskab - også selvom der opstår svære dilemmaer undervejs, lyder det.

"Hvis alle kroner skal smøres tyndt ud over alle, så er der ingen, der kommer til at mærke det. Vi kommer til at træffe strategisk kloge beslutninger om, hvilke grupper, der skal have denne gang, og hvilke, der skal have næste."

Mona Striib, hvad er så vigtigst at få gjort noget ved - ligeløn eller lavtløn?

“Med den inflation, vi ser lige nu, er det virkelig vigtigt at få løftet bunden. Ligeløn er altid vigtig - det må ikke tage 50 år mere at komme i mål med. Men lige nu er det dem, der har de laveste lønninger, der er hårdest pressede. Det har vi et ansvar for som fagbevægelse."

Hummelgaard skal respektere lønstrukturkomitéen

Mens regeringen endnu ikke har anvist en konkret køreplan for, hvordan et politisk lønløft skal aftales og fordeles, står det klart, at udgangspunktet bliver medarbejdermangel. 

"Det skal handle om at løse et problem der, hvor rekrutteringsudfordringerne er størst," sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til P1 Orientering onsdag og pegede på voldsomme rekrutteringsproblemer blandt sygeplejersker og sosu'er.

LÆS OGSÅ: Hummelgaard lover mere konkret plan for lønløft inden valget

Når både FOAs og DSR's medlemmer - der traditionelt set er uenige om, hvor lønefterslæbet er mest uretfærdigt - står til at få del i lønkronerne fra Christiansborg, skulle man måske tro, at rekrutteringskriteriet ville blive hilst velkommen. 

Men Mona Striib advarer om, at det vil skabe helt nye problemer, hvis man kun har blik for rekruttering. 

“Der sidder også faggrupper hos os, hvor der ikke er problemer med at skaffe personale nok. Det betyder jo ikke, at lønnen er tilfredsstillende. De vil sige "hov - hvad med os?", hvis man eksempelvis kun løfter noget på ældreområdet," siger hun og advarer om, at man risikerer at skabe rekrutteringsproblemer i andre fag.

"Derfor bliver man som regering og beskæftigelsesminister nødt til at have respekt for, at man har nedsat en lønstrukturkomité med en kæmpemæssig og kompleks opgave. Komitéens resultat vil pege på, hvor der er et lønefterslæb og hvor, der skal løftes. Rekruttering er en del af det, men langt fra hele billedet," siger Mona Striib. 

FOA mener, at man i trepartsforhandlinger på den anden side af OK24 skal tage udgangspunkt i lønstrukturkomitéens rapport - som altså ikke er færdig endnu, fortæller Mona Striib, der selv sidder i komitéen. 

“Hele verden er åben. Der er ikke noget, der er afsluttet. Men jeg kan da godt løfte sløret for, at det er vanskeligt. Det er ikke kun fakta og statistikker, men også holdninger at spore i det arbejde.”

Mener du private fagforbund og arbejdsgivere her? 

“Jeg kan godt høre, at du gerne vil have mig til at svare på, hvor der sidder en politisk modstand i komitéen, men det får du ikke ud af mig.”

GDPR