Regionernes nye formand:
Jeg har aldrig forstået skurkerollen i sygeplejerskekonflikten

20220324-115912-L-1600x1067we
Den demografiske udvikling har længe været en tikkende bombe under sundhedsvæsenet. Ifølge regionernes nye formand Anders Kühnau er eksplosionsfaren overhængende. Politikerne skal skynde sig, hvis de skal forhindre sprængningen. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
7. apr. 2022 06.00
Som formand for Danske Regioner kræver Anders Kühnau massive investeringer i sundhedsvæsenet. Alternativet vil være langt dyrere, mener han.

Siden Anders Kühnau (S) for 14 dage siden strøg helt til tops hos Danske Regioner, har han ikke lagt skjul på, at det danske sundhedsvæsen står overfor fundamentale forandringer.

Danmarks demografi er og har længe været under forandring. Den afgørende udfordring er, at danskernes gennemsnitsalder er stadig stigende. En større og større andel af befolkningen får brug for pleje, men der bliver stadig færre hænder til at tage sig af den aldrende befolkning.

Den demografiske udvikling har i årevis været en tikkende bombe under sundhedsvæsenet. Ifølge regionernes formand er eksplosionsfaren overhængende, og politikerne skal skynde sig, hvis de skal forhindre sprængningen.

- Det kan ikke fortsætte som nu. Vi står med nogle enorme udfordringer i sundhedsvæsenet. Udviklingen kommer til at tage fart i de kommende år, siger Anders Kühnau til A4 Overenskomst.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord