Nu gælder det forhandlinger om tværfagligt samarbejde i regionerne

20210220-135855-L-1920x1280we
– Vi har med denne overenskomst et ønske om, at vi kan understøtte arbejdet på tværs af sektorer og fagligheder. Den generelle aftale vi fik på plads lørdag, indeholder slet ikke alle elementer, siger Anders Kühnau, chefforhandler for Regionernes Lønnings- og Takstnævn. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
TEMA: OK21
21. feb. 2021 13.00
Den nye overordnede overenskomstaftale for de regionalt ansatte faldt på plads lørdag. Men forhandlingerne fortsætter på organisationsbordene de kommende dage, hvor regionerne sætter fokus på øget tværfagligt samarbejde.

Lørdag landede det tredje og sidste forlig ved de offentlige overenskomstforhandlinger, efter aftaler på statens og kommunernes område faldt på plads tidligere på måneden.

Omkring 140.000 ansatte i landets fem regioner fik tildelt 5,02 procent i lønstigninger over tre år efter en række gode og konstruktive forhandlinger, fortæller Anders Kühnau, der er chefforhandler for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Forhandlingerne fortsætter  

Op til forhandlingerne havde Anders Kühnau på forhånd fremhævet, at der er behov for et øget tværfagligt samarbejde. Det gælder både på de regionale arbejdspladser, mellem de regionale arbejdspladser og på tværs af sektorer, fortalte han til A4 Overenskomst i begyndelsen af februar. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord