Formanden for 3F's Grønne Gruppe stopper

Peter_K_
65-årige Peter Kaae Holm indstiller karrieren. Foto: Pressefoto/3F
3F's grønne gruppeformand, Peter Kaae Holm, går på pension ved udgangen af oktober. Afdelingsformand omtales som hans sandsynlige efterfølger.

Kun få dage, efter man måtte vinke farvel til forhandlingssekretær Flemming Grønsund - nu kommende FH-næstformand - skal Den Grønne Gruppe i 3F nu forlige sig med, at endnu en fagpolitisk profil stopper:

Gruppeformanden har meldt sin afgang ved udgangen af oktober.

65-årige Peter Kaae Holm, der på 3F-kongressen i september 2022 bekendtgjorde, at han stillede op til sin sidste periode, har fremrykket sine pensionsplaner som følge af sygdomsforløb. 

Derfor skal Den Grønne Gruppe - der har 11.000 medlemmer inden for landbrug, mejeri og grønne erhverv - konstituere en ny formand, der vil varetage posten frem til 3F's næste ordinære kongres i 2025. 

Peter Kaae Holm takker af efter en fagpolitisk karriere, der blandt andet tæller sammenlagt tre årtier som medlem af hovedbestyrelsen i først SiD og siden 3F. Efter 12 år som næstformand blev han i 2015 gruppeformand, da Arne Grevsen blev valgt som næstformand i FH.

Ifølge A4 Overenskomsts oplysninger er 3F Aalborg-formand Allan Busk på tegnebrættet som gruppeformand, når gruppebestyrelsen skal konstituere en ny frontfigur.

Allan Busk vil dog ikke bekræfte, at han går efter posten. 

"Den Grønne Gruppe står mig utrolig nær, og jeg har været en del af den i 25 år. Derfor er jeg selvfølgelig stolt og beæret over, at nogle ser mig som bud på en ny gruppeformand. Men allerførst skal jeg have en snak med min daglige ledelse og bestyrelsen i 3F Aalborg. Derefter vil jeg melde noget ud," siger han til A4 Overenskomst. 

GDPR