Grete Christensen vil afslutte Stallknechts 50 år gamle oprør:
'Det er anderledes denne gang'

20210507-155547-L-1920x1280we
Grete Christensen har været formand for Dansk Sygeplejeråd siden 2009. Siden sygeplejerskerne varslede konflikt i april, har hun formentlig været en af landets mest omtalte personer. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
13. maj 2021 22.30
Sygeplejerskernes historie har budt på talrige kampe. Lige nu øjner Grete Christensen et endeligt opgør med en mere end 50 år gammel reform, som får skylden for uligheden. Et særligt momentum skal bane vejen.

Grete Christensen har hidtil været en kendt person i fagbevægelsen. Den kreds er i de seneste uger blevet udvidet betragteligt. Og her og nu er Dansk Sygeplejeråds forkvinde formentlig en af landets mest omtalte personer.

Siden sygeplejerskerne forkastede årets overenskomstresultat, har formanden trukket linjerne skarpt op. Først over for arbejdsgiverne og politikerne på Christiansborg, og senest har Grete Christensen også måttet forklare sig overfor de kolleger i fagbevægelsen, som føler sig glemt i debatten om ligeløn. 

- Den voksende utilfredshed blandt sygeplejersker kan få stor betydning for hele samfundet. Hvis vi ikke får taget et opgør med uligelønnen i Danmark nu, kan det blive endnu vanskeligere at rekruttere og fastholde medarbejdere i fag med lønefterslæb, slår Grete Christensen fast. 

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker tyvstartede opgør om ligeløn: Vi var nødt til at handle

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord