Grete Christensen:
FH banede vejen for os

20210507-155633-L-1920x1280we
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
18. maj 2021 22.25
Et gennembrud i Forligsinstitutionen afblæser foreløbig sygeplejerskernes strejke. Det sker efter, at FH kom sygeplejerskerne til undsætning med en komité, der nu skal granske lønstrukturen. Selv om den nye komité kan ligne et genbrug af lønkommissionen fra 2008, er der helt afgørende forskelle, lyder meldingen fra sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

Blot to døgn inden en konflikt ville ramme landets sygehuse, har Dansk Sygeplejeråd, DS, nikket ja til forligsmandens mæglingsforslag. Næste skridt er endnu en urafstemning om OK21 blandt DS-medlemmerne, nu i version 2.0.

Stemmer de ja, accepterer de en overenskomst uden det økonomiske kvantespring, som de ellers var klar til at gå i konflikt på. Til gengæld får de Danske Regioner og Kommunernes Landsforenings accept af, at sygeplejerskerne har en pointe, når de igen og igen fremfører, at traditionelle kvindefag lider under et historisk lønefterslæb.   

Sygeplejerskernes forkvinde Grete Christensen har aldrig lagt skjul på, at det ville blive særdeles vanskeligt i Forligsen, hvis DS både skulle hente flere lønkroner og samtidig sende en fælles appel til Christiansborg, sådan som sygeplejerskerne har forlangt. 

LÆS OGSÅ: Lizette Risgaard: Regeringen vil følge sygeplejerskers ønske og nedsætte lønkomité

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden inden for fagpolitik, ligeløn, social dumping, konflikter, EU og forhandlinger

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Overenskomst
Allerede abonnent?

Glemt kodeord