HK's Hovedstadens formand stopper - sektorformand står til at stige i det fagpolitiske hierarki

Gr__nnemark3
Efter mere end et årti som fællesformand for hovedstadens HK'ere stopper Christian Grønnemark på posten. Foto: Pressefoto
21. mar. 2024 09.50
Christian Grønnemark takker af som formand for 75.000 HK'ere i hovedstadsområdet. HK IT, Medie & Industri-formand Peter Jacques har bestyrelsens opbakning til at gå efter posten.

Efter mere end et årti i spidsen for HK Hovedstadens 75.000 medlemmer takker Christian Grønnemark af som formand på repræsentantskabsmødet 11. april. 

"Efter mange spændende år i fagbevægelsen og HK har jeg besluttet at træde tilbage som formand. Det har været en fantastisk rejse, og det er nu tid til at sige farvel," skriver han på Facebook.

Hans efterfølger bliver med al sandsynlighed Peter Jacques Jensen, formand for en af hovedstadens fem afdelingssektorer, nemlig HK IT, Medie & Industri (IMI). 

Peter Jacques Jensen har fået hovedstadsbestyrelsens opbakning til at gå efter posten, og det gør han - men det er ikke en let beslutning at forlade "verdens fedeste job", skriver han på Facebook:

"Når jeg alligevel stiller op til en anden post, er det et valg truffet mere med hovedet end med hjertet. HK står et utrolig spændende – og afgørende – sted præget af lige dele muligheder og trusler, og jeg føler mig forpligtet til at gøre mit bedste for at påvirke den proces, så hele HK (for)bliver den bedst mulige fagforening for vores medlemmer."

Opstiger Peter Jacques Jensen i det fagpolitiske hierarki som ny fællesformand for de fem sektorer, der udover IMI tæller HK Service Hovedstaden, HK Handel Hovedstaden, HK Kommunal Hovedstaden og HK Stat Hovedstaden, har en kandidat allerede meldt sig til at tage over efter Peter Jacques Jensen. 

Det drejer sig om Pelle Sommerlund, der i syv år har arbejdet tæt sammen med Peter Jacques Jensen som organiser og konsulent i HK IMI, og som i øvrigt er tidligere næstformand i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Pelle Sommerlund har da også opbakning fra en enig bestyrelse, skriver han på Facebook.